Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
-10% voor nieuwe klanten
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
  • Winkels
  • Mijn bestellingen
  • Winkelmandje

Argentijnse dog: allrounder met een sterke wil en charme

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Großer weißer Dogo Argentino Hund mit blauem Halsband

De Argentijnse dog is oorspronkelijk afkomstig van molossers en doggen. Hoewel deze hond met de juiste socialisatie en opvoeding dol is op zijn mensenfamilie en ook op kinderen, vereist het houden en opvoeden een hoge mate van hondenkennis. Het ras staat ook op de Duitse lijst van gevaarlijke hondenrassen.

Loading...

Van jachthond tot allrounder

De Argentijnse dog is een jong ras dat voortkwam uit het kruisen van doggen met zogenaamde vechthonden. De grondlegger van het ras, Antonio Nores Martinez, had de intentie om een “allrounder” te creëren, een goede jacht- en waakhond, die tegelijk geschikt is als gezinshond.

In 1928 ontwikkelde Martinez de eerste standaard voor de Argentijnse dog. Het experiment slaagde in zijn vaderland: de dieren worden daar gewaardeerd als huis- en waakhonden. Het doel van fokken is om dieren te creëren die tegelijkertijd vriendelijk en gezond zijn, en die de fokker op de best mogelijke manier kan socialiseren

Het karakter van de Argentijnse dog

De grote witte honden zijn goedaardig en vriendelijk, maar hebben de neiging om te domineren. Om deze reden hebben ze een zelfverzekerde “roedelleider” nodig die ze volledig vertrouwen. Argentijnse doggen zijn – met een goede socialisatie en consequente opvoeding – ook geschikt als gezinshond.

Doggen kunnen agressief worden tegen soortgenoten, vooral als ze honden van hetzelfde geslacht ontmoeten. Argentijnse doggen hebben een uitgesproken karakter, onderwerpen zich niet graag en willen de controle overnemen. Als de opvoeding slaagt, richten ze zich liefdevol op hun baasje en zijn gezin en blijken ze loyale metgezellen en beschermers te zijn.

Het opvoeden en houden van de Argentijnse dog

De Argentijnse dog is een atletische jachthond. Socialisatie moet beginnen bij de fokker en naadloos doorgezet worden in zijn nieuwe thuis. Vanwege hun onafhankelijkheid, kracht en hun neiging om te domineren, hebben deze dieren liefdevol, maar consistent en sterk leiderschap nodig. Het is belangrijk dat de hond en jij een vertrouwensband ontwikkelen. Het bijwonen van het puppy-uurtje en de hondenschool wordt sterk aanbevolen.

Deze sportieve viervoeters hebben voldoende fysieke en mentale bezigheid nodig, ze houden van zoekspelletjes en speurwerk. Ze zijn er ook graag bij tijdens het joggen of de hondensport. Idealiter bied je je Argentijnse dog een groot huis met een tuin zonder ontsnappingsmogelijkheden. Hij weet meteen hoe hij kan profiteren van de zwakke punten in zijn opvoeding, wat gevaarlijk kan zijn. Vanwege de grootte en kracht van de Argentijnse dog, zouden de kinderen in het huishouden al een beetje ouder moeten zijn.

Verzorging van de Argentijnse dog

De vacht van de hond is absoluut verzorgingsvriendelijk. Het is genoeg om twee tot drie keer per week te borstelen en tijdens de rui dagelijks.

Bij ons vind je de beste producten voor je Argentijnse dog!

Naar de hondenproducten

Bijzonderheden van de Argentijnse dog

De Argentijnse dog is vatbaar voor doofheid vanwege zijn witte vachtkleur. Bovendien is er, zoals bij veel grote honden, de neiging om gewrichtsdysplasie te ontwikkelen. Laat een groeiende Argentijnse dog niet de trap oplopen en wacht ook met hondensporten tot het dier is opgegroeid. Zoek bij het kopen van een puppy naar een gerenommeerde fokker.

In veel Duitse deelstaten is de Argentijnse dog een hond die op de lijst van gevaarlijke soorten staat. Afhankelijk van de deelstaat zijn aan het houden bepaalde eisen verbonden, zoals een karaktertest voor de dieren of een bekwaamheidsbewijs voor de eigenaren. De hondenbelasting is ook vaak beduidend hoger voor honden die op deze lijst staan.

Profiel Argentijnse dog

Ras
Argentijnse dog
Oorsprong
Argentinië
Classificatie
Molossers, dog-achtige honden
Grootte
lang, schouderhoogte 60 tot 68 centimeter
Gewicht
40 tot 45 kilogram
Anatomie
atletisch, sterk, elegant, sterk en zwaar hoofd, sabelvormige snuit
Ogen
zwart
Oren
driehoekig, half rechtopstaand, aan de zijkant bevestigd
Vacht en kleur
korte vacht, zuiver wit, zwarte vlek toegestaan in het kopgedeelte
Kenmerken
Jachtinstinct met de bedoeling om te doden
Karakter
vredig, attent, mensvriendelijk, dominant, intelligent, dol op kinderen
Gezondheid
Aanleg voor doofheid en gewrichtsdysplasie

Vind de juiste producten voor je Argentijnse dog

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren