Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Bichon frisé: een lieve hond van de Canarische Eilanden

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Een Bichon Frise

De bichon frisé mag op geen enkele shortlist ontbreken bij het kiezen van een ras voor gezinnen. Deze robuuste, kleine hond heeft een lief karakter met voldoende zelfvertrouwen en een goed humeur om innerlijke rust te bewaren in het soms luidruchtige, chaotische gezinsleven. Met een beetje opvoeding en goede socialisatie is de bichon frisé de perfecte metgezel in alle situaties.

Loading...

Een Fransman met Spaanse roots

De bichon frisé heeft een bewogen verleden: in de 14e eeuw brachten zeelieden de kleine, witte honden van het Canarische eiland Tenerife naar het vasteland van Europa. Binnen een paar decennia werd de ‘bichon’ een van de populairste gezelschapshonden voor de adellijke dames in Spanje en Frankrijk. Tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog kreeg de ragebol met het zonnige karakter zijn definitieve naam ‘bichon frisé’ en een officiële rasbeschrijving in Frankrijk. Tegenwoordig is deze sympathieke Europeaan erg populair als gezinshond.

Het karakter van de bichon frisé

De bichon frisé is een blije hond vol zelfvertrouwen, positieve energie en liefde voor mensen. Hij is leuk voor iedereen en beschouwt spelletjes als het levenselixer: veel bichons spelen tot op hoge leeftijd. Een bijzondere kracht van de kleine hond is echter zijn evenwichtige geest. Hij kan binnen enkele minuten overschakelen van speels naar knuffelbeest. Hij is bijzonder mild en zachtaardig in de omgang met kinderen. Tegelijkertijd is hij taai, waardoor dit ras aan de top staat van de kleine honden die geschikt zijn voor gezinnen. Zijn ongecompliceerde karakter in combinatie met goede trainbaarheid en hoge intelligentie maken de bichon frisé tot een geweldige metgezel voor mensen van alle leeftijden.

De bichon frisé opvoeden en houden

Deze witte dwergen zijn zo flexibel dat ze bijna overal kunnen leven: of het nu om een klein stadsappartement of een groot landgoed gaat, je bichon haalt er altijd het beste uit. Ondanks zijn grootte heeft hij veel bewegingsvreugde en wil hij ook dat er elke dag een lange wandeling wordt gemaakt. Spelen met andere honden en zijn mensenfamilie zorgt voor lichamelijke activiteit. Je zult ook verrast zijn door zijn slimheid en leergierigheid: intelligentiespelletjes en hondentrucs zijn een optimale aanvulling en versterken de wederzijdse band. Hoe goed en liefdevol je bichon ook mag zijn, er is één ding dat moeilijk is voor veel honden van dit ras: alleen blijven. Laat je pup er al vanaf het begin aan wennen, maar zorg ervoor dat ze nooit te lang alleen zijn. Het is altijd een goed idee om een plan B achter de hand te hebben, bijvoorbeeld een professionele hondenoppasser.

Verzorging van de bichon frisé

De tijd en moeite die in de verzorging van de bichon frisé gestoken moet worden, mag niet worden onderschat. Borstel hem dagelijks om vuil en klitten te verwijderen. Elke vier tot zes weken heeft hij een professionele behandeling bij de hondenkapper nodig. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de oren en ogen. Ze moeten haarvrij worden gehouden, anders kan er gemakkelijk een ontsteking ontstaan.

Speciale kenmerken van de bichon frisé

Het is bekend dat de bichon frisé helaas aanleg heeft voor sommige erfelijke ziekten. Deze omvatten problemen met de patella (knieschijf), hart, ogen en oren. Zorg er bij de aankoop voor dat de ouderdieren alle aanbevolen gezondheidstests hebben ondergaan en dat het ras is geregistreerd bij een gerenommeerde fokvereniging zoals de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (KKUSH) in België.

De beste producten voor je bichon frisé vind je bij ons!

Naar de hondenproducten

Profiel Bichon frisé

Ras
Bichon frisé
Oorsprong
Tenerife
Classificatie
Gezelschapshond
Grootte
23 tot 30 centimeter schofthoogte
Gewicht
3 tot 5 kilogram
Anatomie
compact en klein
Ogen
groot tot zeer groot en donker
Oren
kleine tot gemiddelde lengte, hangend
Vacht en kleur
lang en gekruld, kleur altijd wit
Kenmerken
lang levend ras: 17 jaar en meer is niet zeldzaam
Karakter
mensvriendelijk, dol op kinderen, speels en vrolijk
Verzorging
controle en reiniging van de oren en ogen
Gezondheid
aanleg voor sommige ziekten van de ogen, oren, gewrichten en het hart, evenals allergieën

Vind de juiste producten voor je bichon frisé

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren