Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Boerenfox: een vrolijke en waakzame gezelschapshond

15.05.2023 - Leestijd: 2 minuten

De Boerenfox was voorheen een échte boerderijhond, maar tegenwoordig is het vooral een vrolijke gezelschapshond. Het is een waakzaam beestje die graag de boel bij elkaar houdt. Rennen en bewegen is aan hem wel besteed. Echter is het een hond die duidelijke sturing nodig heeft, want de Boerenfox heeft een dominant karakter.

Loading...

Geschiedenis en kenmerken

Deze hond kwam je vroeger vooral tegen op vrijwel iedere Nederlandse boerderij. De Boerenfox is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen fox terriers en hoogbenige Jack Russell terriërs. Het is een aanhankelijke, trouwe en vooral ook een dappere hond. En daar moet je als baasje goed mee leren omgaan.

De Boerenfox hond heeft een schofthoogte van maximaal 40 centimeter en weegt tussen de 8 en 14 kilo. Deze hond wordt ongeveer 14 jaar oud.

Dit ras heeft een kortharige vacht en is veelal wit van kleur met zwarte of bruine vlekken. De ogen van dit hondenras zijn donker van kleur. Daarnaast staan zijn oren meestal recht overeind, maar kunnen af en toe ook wat naar beneden hangen. Tot slot staat de Boerenfox hoog op zijn benen en heeft hij een korte staart.

Boerenfox karakter

Breng je een bezoek aan een nestje Boerenfox pups? Bereid je goed voor, want de opvoeding van een Boerenfox pup vraagt om een consequente opvoeding. Het is een zeer actieve hond die veel beweging nodig heeft en dol is op het spelen van spelletjes. Bovendien kan deze Boerenfox goed alleen zijn, maar heeft wel een goede training nodig wil je er plezier aan beleven. Hij brengt namelijk graag tijd door met zijn baasje.

Mens en dier

De Boerenfox-hond is vriendelijk naar kinderen toe en vindt het heerlijk om met ze te spelen. Wel is hij wat afwachtend en wantrouwend naar andere honden en mensen. Met een goede socialisatie kun je gelukkig veel problemen voorkomen.

Ein Jack Russell Terrier schläft.

Gezondheid en hygiëne

Dit hondenras wordt vaak oud en blijft tot op hoge leeftijd fit. Naast voldoende activiteit is het ook belangrijk om goede voeding te kopen voor je Boerenfox. Hierdoor krijgt hij essentiële voedingsstoffen binnen en blijft de hond mooi op gewicht.

De Boerenfox-hond heeft een kortharige vacht. Af en toe de vacht borstelen is voldoende. Tijdens de ruiperiode is het aan te raden om de hond dagelijks te borstelen. Voor een gezond en sterk gebit breng je regelmatig een bezoek aan de dierenarts met je Boerenfox.

Bij ons vind je de beste producten voor je Boerenfox!

Naar de hondenproducten

Profiel Boerenfox

Ras
Boerenfox
Oorsprong
Nederland
classificatie
terriër
Grootte
maximaal 40 centimeter schouderhoogte
Gewicht
8 tot 14 kilogram
Anatomie
De Boerenfox is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen fox terriers en hoogbenige Jack Russell terriërs
Ogen
donker van kleur
Oren
overeind, maar kunnen af en toe ook wat naar beneden hangen
Vacht en kleur
Dit ras heeft een kortharige vacht en is veelal wit van kleur met zwarte of bruine vlekken
Kenmerken
Tot slot staat de Boerenfox hoog op zijn benen en heeft hij een korte staart
Karakter
zeer actiev, veel beweging nodig
Verzorging
kammen, borstelen, ruwharige honden regelmatig trimmen
Gezondheid
Dit hondenras wordt vaak oud en blijft tot op hoge leeftijd fit.
Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren