Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Cavalier King Charles-spaniël: een kleine hond met een groot hart

15.05.2023 - Leestijd: 2 minuten

Kleine Cavalier King Charles Spaniel hond zittend en aan de lijn

Al in de 16e eeuw veroverde de kleine charmeur Cavalier King Charles-spaniël de harten van de Engelse koninklijke familie. Zowel de naamgever koning Charles I als koning Charles II zorgde ervoor dat dit ras een speciale positie innam. Ook vandaag de dag is deze dwerghond met een geweldige geschiedenis en een sterk familiegevoel onweerstaanbaar.

Loading...

Koninklijke waakhond met wijdopen ogen

Dit ras heeft zijn mensen altijd een onvoorwaardelijke loyaliteit en toewijding getoond. Het is dus geen wonder dat je deze hond met zijn opvallend grote ogen kent van vele historische schilderijen van Europese adellijke huizen. Zijn aard komt overeen met zijn prachtige verschijning. Hij houdt van zijn mensen en kan goed overweg met andere honden. De toevoeging ‘Cavalier’ draagt deze teruggefokte hond sinds de 20e eeuw.

Karakter van de Cavalier King Charles-spaniël

De metgezel van grote heersers zoals koningin Victoria inspireert door zijn behendigheid en speelplezier, zonder hectisch of zenuwachtig te worden. In de omgang met kinderen blijft hij voorzichtig, maar altijd klaar om te spelen. Hij bewijst ook zijn loyaliteit door waakzaamheid zonder veel gekef. Niettemin is hij vriendelijk wanneer hij vreemden ontmoet. Hij is geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor actieve senioren die willen voldoen aan zijn verlangen naar lichaamsbeweging.

Opvoeden en houden van de Cavalier King Charles-spaniël

De Cavalier King Charles-spaniël houdt ervan zijn mensen te plezieren. Opvoeding kan in de ware zin van het woord speels worden overgebracht. Het is belangrijk om de hond vroeg te socialiseren en hem vertrouwd te maken met soortgenoten. Training bij een hondenschool leert jou de juiste omgang met je nieuwe gezinslid en je trouwe viervoeter het gewenste gedrag. De kleine Engelsman waardeert extra activiteit tijdens het wandelen, zoals apporteren, of joggen en in de zomer zelfs lang zwemmen in een meer. De kleine spaniël zal gelukkig en uitgebreid genieten van de daarop volgende knuffeluren. Door zijn aard lukt het liefdevol opvoeden van de pup meestal zonder problemen.

Verzorging van de Cavalier King Charles-spaniël

Om de vacht op de lange termijn gezond en mooi te houden, moet je hem laten wennen aan dagelijks intensief borstelen. Want het zijdezachte bovenhaar klit snel als het onzorgvuldig wordt verzorgd. Trimmen wordt sterk afgeraden. De lange, hangende oren zijn een belangrijk aandachtspunt. Dagelijkse reiniging is noodzakelijk om ontstekingen te voorkomen.

De beste producten voor je Cavalier King Charles-spaniël vind je bij ons!

Naar de hondenproducten

Profiel Cavalier King Charles-spaniël

Ras
Cavalier King Charles-spaniël
Oorsprong
Groot-Brittannië
Classificatie
Gezelschaps- en hulphonden
Grootte
30 tot 33 centimeter
Gewicht
5 tot 8 kilogram
Anatomie
klein
Ogen
opmerkelijk groot en rond, maar niet vooruitstekend
Oren
lang en hoog aangezet, golvende lange vacht
Vacht en kleur
lange zijdeachtige vacht die niet getrimd mag worden; Black and Tan (aftekeningen in zwart met lichtbruin), Ruby (effen dieprood), Tricolor (gelijkmatig verdeeld zwart-wit-rood), Blenheim (witte vacht met rode aftekeningen)
Kenmerken
alleen kleine nestjes met moeite met meestal 2 tot 4 pups
Karakter
vriendelijk voor mens en dier, dol op kinderen, flink, moedig, goede waakhond
Verzorging
dagelijks borstelen en wekelijks baden voorkomt klitten in de vacht. Zoals bij alle rassen met tegen het lichaam aangedrukte oren, moet je ervoor zorgen dat ze regelmatig worden schoongemaakt
Gezondheid
aanleg voor hartklepstoornissen, zenuw- en oogaandoeningen

Vind de juiste producten voor je Cavalier King Charles-spaniël

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren