Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
-10% voor nieuwe klanten
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
  • Winkels
  • Mijn bestellingen
  • Winkelmandje

Duitse wachtelhond - de jacht is zijn leven

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Ein deutscher Wachtelhund Welpe

De Duitse wachtelhond wordt alleen voor jagers gefokt - en dat is maar goed ook. Zijn opvoeding vereist een ervaren hand. Zijn dag wordt gekenmerkt door de vervulling van zijn taak als jachthond. De sterke wil en de onbedwingbare drang om zelfstandig te snuffelen en te jagen kunnen alleen voor het daarvoor bestemde beroep worden ingezet. Als jachthond wordt de wachtelhond een loyale en gehoorzame metgezel.

Loading...

De Duitse wachtelhond (Duitse spaniël) Goede jacht!

Dit type hond gaat al eeuwenlang met de jager op zoek naar wild. Zijn drive om het wild te achtervolgen zit in al zijn genen: geen helling is te hoog, geen weg strekt zich te ver uit, geen dag is te lang – de wachtelhond lijkt wat betreft wil en doorzettingsvermogen nauwelijks grenzen te kennen. Het ras van de betrouwbare snuffelaar en veelzijdige jachthond werd pas in de 20e eeuw gestandaardiseerd. Zijn wortels gaan echter veel verder terug. Vanwege zijn karakter wordt hij alleen gefokt voor jagers.

Karakter: onvermoeibaar, onverschrokken, onverzettelijk

De Duitse wachtelhond begrijpt wat er van hem verwacht wordt, vindt het werk leuk en doet het goed. Onafhankelijkheid, een sterke wil om te vinden, de scherpte van wild en roofdieren en een instinct voor gecontroleerde jacht maken hem een oplettende, gewetensvolle en bereidwillige apporteer– en snuffelhond. Hij houdt van zijn mensen – niet voor gezellige uurtjes op de bank, maar als gelijkwaardige partner in de bossen en op de velden.

Opvoeding en houden: Professionals zijn hier vereist

Goedaardig, aanhankelijk, gehoorzaam – Een Duitse wachtelhond brengt deze mooie eigenschappen van nature met zich mee. Er staat echter een grote olifant in de kamer. Deze hond heeft vanaf het begin veel meer beweging, opvoeding en specifieke activiteiten nodig dan een gezin of sportieve mensen kunnen bieden. Beweging alleen is hier niet voldoende. De wachtelhond wil wil meer, kan meer en moet meer dan doen alleen een gezinshond zijn. Luiheid druist in tegen zijn aard. Hij heeft een gekwalificeerde training als jachthond nodig, een training die hem mentaal en fysiek uitdaagt. Als dat lukt, is de gepassioneerde jager een gehoorzame en trouwe metgezel van zijn baasje.

Duitse wachtelhond (Duitse spaniël) Verzorging en gezondheid

Zijn vacht is perfect aangepast aan het leven van de Duitse wachtelhond. Vuil lijkt niet te blijven plakken, ook al kruipt hij urenlang door het struikgewas. Wekelijks borstelen is voldoende. Deze waterfanaat zorgt meestal zelf voor zijn bad. Douchen in de zomer is een welkome wellnesservaring.

De Duitse wachtelhond heeft een lichte aanleg voor heupdysplasie. De fokkers letten er goed op geen dieren te fokken die mogelijk besmet zijn. Op deze manier werd dit probleem grotendeels beperkt. De rasvereniging heeft meer informatie over dit indrukwekkende hondenras voor je klaarliggen.

Je vindt bij ons de beste producten voor je Duitse wachtelhond!

Naar de hondenproducten

Profiel Duitse wachtelhond

Ras
Duitse wachtelhond (Duitse spaniël)
Oorsprong
Duitsland
Classificatie
Apporteerhonden, snuffelhonden, waterhonden
Grootte
Teven zijn 45 tot 52 centimeter, reuen 48 tot 54 centimeter
Gewicht
18 tot 25 kilogram
Anatomie
Middelgroot; gespierd; langer dan hoog
Ogen
Middelgroot; iets schuin gebouwd; licht bruin
Oren
Hoog aangezet; plat op het hoofd liggend zonder te draaien; naar voren gelegd tot de neus reikend
Vacht en kleur
Sterke, nauwsluitende vacht; glad, golvend of gekruld; dichte ondervacht; benen en staart bevederd; effen bruin of rood, meestal met witte of geschimmelde markeringen op de borst en poten; daarnaast bruine of rode schimmel (bruine of rode basiskleur, elk gemengd met witte, bruine of rode kleurvlekken)
Kenmerken
Wordt uitsluitend gefokt door jagers voor jagers
Karakter
Zeer volgzaam; levendig; gehoorzaam en toegewijd; sterke wil; goede spoorzoeker; houdt van apporteren en water; met de juiste opleiding een zelfstandig opererende jachthond
Gezondheid
Lichte aanleg voor heupdysplasie

Vind de juiste producten voor de Duitse wachtelhond

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren