Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Engelse bulldog - krachtpatser met een zacht karakter

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Eine Englische Bulldogge liegt in einem Wohnzimmer

Hij ziet er grimmig uit en alsof hij zich afvraagt wie hij als volgende moet bijten. Allemaal vooroordelen: de Engelse bulldog is een lieve hond met een zacht hart en een groot hart.

Loading...

Van vechtmachine tot gezinsmaatje

Zijn intimiderende uiterlijk is het resultaat van fokken In Engeland werden in de 13e eeuw de zogenaamde “Bund Dogs” voor het eerst in een document genoemd. De dieren werden gebruikt als “bullenbijters” en moesten hun kracht en onverschrokkenheid gedurende lange tijd ook bewijzen in hondengevechten. Gelukkig zijn deze nu verboden. In 1864 nam de eerste “Bulldog Club” in Groot-Brittannië de taak op zich om het ras te vernieuwen en er een gezellige gezinshond van te maken.

Karakter Engelse bulldog

Bij de Engelse bulldog worden eigenschappen als trots, zelfvertrouwen en koppigheid gecombineerd met zachte kanten. De honden zijn extreem gevoelig. Zijn zachtaardigheid komt tot uiting in een grote behoefte aan knuffelen en liefde en vriendelijkheid naar kinderen toe. De Engelse bulldog kan geen afwijzing tolereren. Hij moet altijd zeker zijn van de liefde van zijn baasje. De dieren zijn actief en alert, maar hebben toch de neiging om rustig aan te doen, omdat hun conditie niet al te best is. Deze hond houdt meer van ontspannen dan inspannende actieve sport. Het karakter van de Engelse bulldog heeft ook een flinke dosis humor: de honden kunnen echte clowns zijn en houden ervan om hun mensenfamilie aan het lachen te maken en zo aandacht en lof te vergaren.

Het opvoeden en houden van de Engelse bulldog

Bij de training van Engelse bulldogs is geen plaats voor drillen of dwang. Af en toe toont de hond zich koppig, maar met vasthoudendheid en liefdevolle consistentie kan ze gemakkelijk worden opgevoed tot een coöperatieve huisgenoot. Deze honden zijn wantrouwend tegenover vreemden. Ze nemen dan een pose aan en tonen, zonder agressief te worden, hun kwaliteit als krachtpatser. Als je een hond wilt die fungeert als een discrete bodyguard, dan heb je met de Engelse bulldog een betrouwbare en trouwe viervoeter aan je zijde. In een vertrouwde omgeving laat deze mastiff zich van zijn beste kant zien en wil het liefst constant worden geaaid. Een hechte band met zijn mensenroedel is buitengewoon belangrijk. De Engelse bulldog kan meestal goed overweg met soortgenoten en andere dieren, mits ze niet aangevallen worden. Dan toont ze zich weerbaar. Door hun vrij matige bewegingsdrang kunnen deze dieren ook in een stadsappartement worden gehouden; er moet natuurlijk wel voor voldoende dagelijkse beweging en wandelingen worden gezorgd.

Nahaufnahme einer Englischen Bulldogge.

Verzorging van de Engelse bulldog

Voor de korte vacht is af en toe borstelen voldoende. Borstelen is zinvol als massage om de bloedcirculatie te stimuleren. De toch al massieve dieren hebben neiging tot overgewicht en als gevolg daarvan ademhalings- en gewrichtsproblemen. Zorg ervoor dat jouw hond niet te dik wordt, ook al zijn Engelse bulldogs zeer charmante bedelaars en hebben ze een goede eetlust. Speciale zorg is bij de rimpels in het gezicht noodzakelijk. Om ontstekingen te voorkomen, moeten ze regelmatig worden schoongemaakt, bijvoorbeeld met babydoekjes. Helaas hebben Engelse bulldogs vanwege hun korte snuit aanleg voor ademhalingsproblemen. Gelukkig proberen fokkers tegenwoordig de extreme manifestaties van rastypische kenmerken te vermijden. Let goed op of je te maken hebt met een fokker die zijn verantwoordelijkheid serieus meent. De VBK (Vereniging van Beroepsmatige Kennelhouders) houdt dergelijke lijsten bij.

Bij ons vind je de beste producten voor je Engelse bulldog!

Naar de hondenproducten

Profiel Engelse bulldog

Ras
Engelse bulldog
Oorsprong
Engeland
Classificatie
Molossoïde pinschers en schnauzers
Grootte
39 - 41 cm schouderhoogte
Gewicht
25 kg (reu), 23 kg (teef)
Anatomie
Kort lichaam met brede ribbenkast, grote kop met brede snuit en hangende lippen
Ogen
Diep en ver uit elkaar
Oren
Roosvormige oren
Vacht en kleur
Effen wit, bruin, roodachtig, geel of gestroomd, eventueel met een "masker"
Kenmerken
Vriendelijk, met humor en charme
Karakter
Zelfverzekerd, trots en eigenwijs, gevoelig, knuffelbaar, behoefte aan liefde en vreedzaam
Verzorging
Af en toe borstelen
Gezondheid
Gevoelig voor warmte, neiging tot overgewicht, heupproblemen, allergieën en ademhalingsproblemen

Vind de juiste producten voor je Engelse bulldog

Loading...

Overzicht van andere Andere artikelen die je wellicht ook interesserenonderwerpen