Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
-10% voor nieuwe klanten
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
  • Winkels
  • Mijn bestellingen
  • Winkelmandje

De Eurasiër - vriendelijke gezinshond met teddy-look

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Ein Eurasier steht auf einer Wiese.

De Eurasiër is een interessante keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een warme, actieve en gezellige metgezel voor hun dagelijkse leven. Deze charmante rashond overtuigt met een evenwichtige geest, plezier in beweging en hechte familiebanden. Een teddybeer om verliefd op te worden!

Loading...

Middelgrote gezinshond om te knuffelen

De Eurasiër is een modern hondenras dat pas in de vorige eeuw is ontwikkeld. In tegenstelling tot de meeste van zijn familieleden, werd hij niet gefokt om te werken, maar eerder als een middelgrote tot grote gezinshond. Tot dan toe waren er vooral kleine gezelschapshonden – de Eurasiër moest dit gat bij de hondenrassen dichten. De oorspronkelijke rassen chowchow en keeshond werden in de jaren zeventig aangevuld met Samojeed-genen, een middelgroot Noords hondenras. De Eurasiër werd geboren en werd erkend als ras door de Fédération Cynologique Internationale (FCI)! Tot op de dag van vandaag heeft deze vriendelijke en aantrekkelijke hond de harten van gezinnen veroverd.

Karakter van de Eurasiër

Als je de Eurasiër in één woord wilt omschrijven, is “balans” het beste. Zijn karakter is zelfverzekerd maar tegelijkertijd kalm en voorzichtig. Hij heeft er een hoge prikkeldrempel en wordt niet snel boos. Deze eigenschap is van onschatbare waarde in een actief gezinshuishouden. Ondanks zijn innerlijke kalmte is deze sympathieke keeshondachtige zeker niet saai! Hij is intelligent, waakzaam en volgzaam. Hij kijkt kritisch naar vreemden en houdt zich elegant in. Noch de neiging tot agressie, noch het jachtinstinct is typerend voor dit hondenras. De Eurasiër heeft maar één grote passie: zijn mensenfamilie. Hij is aanhankelijk en is altijd blij met aandacht en zorg. De Eurasiër kan meestal goed overweg met andere soorten.

Opvoeding en houden

De sterke karaktervolle voorouders van de Eurasiër suggereren dat deze liefhebbende gezinshond met respect en consistentie opgevoed wil worden. Hij houdt van zijn mensen en staat altijd klaar om iets met en voor hen te doen. Toch kan het gebeuren dat hij bevelen in twijfel trekt en zijn eigen beslissingen neemt. Met een kalm, consistent leiderschap is je donzige metgezel gemakkelijk te trainen. Bij dagelijkse oefeningen toont de Eurasiër zijn rastypische balans. Hij houdt van activiteiten, maar heeft ze niet per se nodig. Vanwege zijn hoge intelligentie heeft de hond veel afwisseling nodig – routinematige oefeningen vervelen hem snel. Gehoorzaamheids– en behendigheidsspelletjes aan de andere kant, zijn spannende en zinvolle bezigheden voor hem.

Zwei Eurasier Welpen spielen miteinander.

Verzorging van de Eurasiër

De Eurasiër heeft een relatief hoge zorgbehoefteomdat hij echt meerdere keren per week regelmatig moet worden geborsteld. Als dit niet gebeurt, ontstaan er knopen in het haar, die alleen met pijn kunnen worden verwijderd. De Eurasiër mag niet worden geschoren. Ondanks regelmatige vachtverzorging zal deze pluizige hond overal in huis haar achterlaten. Houd hier ook rekening mee als je van plan bent een Eurasiër te kopen.

Bijzonderheden en gezondheid

Dit jonge ras werd tot nu toe als extreem robuust beschouwd. Veel voorkomende rassenziekten zijn niet bekend. Omdat de Eurasiër steeds bekender en populairder wordt, zijn er veel gemengde rassen en “goedkope puppy’s” op de markt. Het wordt daarom sterk aanbevolen om een fokker te kiezen die is geregistreerd bij de Vereniging van Beroepsmatige Kennelhouders (VBK) of een andere erkende vereniging.

Bij ons vind je de beste producten voor jouw Eurasiër!

Naar de hondenproducten

Profiel Eurasiër

Ras
Eurasiër
Oorsprong
Duitsland
Classificatie
Spits (keeshond) en honden van het oertype, Aziatische spits en aanverwante rassen
Grootte
18 tot 32 kilogram
Gewicht
Reu 23 tot 32 kilogram - teef 18 tot 26 kilogram
Anatomie
Harmonieus staande in een rechthoek, puntig, middelzwaar
Ogen
Zwart, middelgroot en iets schuin geplaatst
Oren
Driehoekige rechtopstaande oren met een afgeronde punt en afgezet met vacht
Vacht en kleur
Dichte ondervacht en halflange toplaag, veel kleuren en kleurencombinaties
Kenmerken
Vaak fout aangegeven chowchow- of spits (keeshond)-mixen zijn regelmatig verkrijgbaar - controleer de fokkerij zorgvuldig!
Karakter
Volgzaam, waakzaam, aanhankelijk, zelfverzekerd en levendig
Verzorging
Jong, robuust ras; tot nu toe zonder ziekten die kenmerkend zijn voor het ras

Vind de juiste producten voor jouw Eurasiër

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren