Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Keeshond: van trouwe waakhond tot geduldige gezinshond

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Eine Nahaufnahme eines Wolfsspitz.

De keeshond is een heel oud hondenras uit Duitsland. Deze loyale en aanhankelijke dieren zijn buitengewoon waakzaam en wantrouwend tegenover vreemden, daarom werden ze op boerderijen gehouden als waak- en erfhonden. Vanwege hun aanhankelijkheid en hun vriendelijke karakter blijken ze waardevolle metgezellen te zijn, zowel voor gezinnen als voor alleenstaanden. Deze honden hebben een mooie "wolvenvacht" en zijn intelligent, nieuwsgierig en soms erg temperamentvol.

Loading...

Een hond met een geschiedenis

De keeshond is een van de oudste hondenrassen in Duitsland. De keeshond wordt vaak in verband gebracht met turfhonden uit het stenen tijdperk, maar dit is niet wetenschappelijk bewezen. Van de middeleeuwen tot de 19e eeuw was de keeshond wijdverspreid in Duitstalige landen en werd hij gebruikt als waakhond op boerderijen. In Duitsland werd de eerste fokvereniging voor de keeshond opgericht in 1899 en deze is vandaag de dag nog steeds actief. De honden ontlenen hun Duitse naam (Wolfsspitz) aan hun zilvergrijze vacht, waardoor ze een wolfachtig uiterlijk hebben. Tegenwoordig zie je dit ras niet meer zo vaak, hoewel deze intelligente dieren geweldige en loyale partners van hun menselijke familie zijn.

Het karakter van de keeshond

De keeshond is een buitengewoon aanhankelijk dier dat vooral blij is als hij bij zijn menselijke familie mag zijn. Daarom moet je hem niet te vaak en vooral niet te lang alleen laten. Hij wil altijd actief deelnemen aan het leven van het gezin of zijn baasje. De attente en intelligente keeshond is volgzaam en uiterst mensgericht. Hij heeft buitengewoon veel liefde nodig en doet er alles aan om zijn mensenfamilie te behagen. Ook tegenover kinderen is een goed gesocialiseerde keeshond erg geduldig en vriendelijk.

De keeshond opvoeden en houden

Vanaf zijn puppytijd heeft de keeshond heeft een consistente en liefdevolle opvoeding nodig. Omdat hij zijn mensenroedel een plezier wil doen, is dit meestal gemakkelijk, zolang de hond en de eigenaar vanaf het begin een vertrouwensvolle en liefdevolle band opbouwen. Door zijn gehechtheid past de trouwe viervoeter zich graag aan de leefomstandigheden van zijn mensen aan. Als roedeldier wil hij altijd deel uitmaken van alle activiteiten en is hij tegelijkertijd een echte stoeiknuffelaar. Een huis of appartement met terras of tuin is ideaal voor deze voormalige waakhond. Daarnaast wil hij iets beleven en houdt hij van lange wandelingen in de natuur – tijdens elk weer. Goed opgevoed gaat deze intelligente hond zonder problemen mee naar restaurants of op vakantie.

Verzorging van de keeshond

Je moet de dikke vacht van de keeshond regelmatig – tijdens de vachtwisseling dagelijks – intensief borstelen om vervilten te voorkomen. Als je je hond als puppy laat wennen aan het borstelen, geniet hij van de liefdevolle behandeling.

Bijzonderheden van de keeshond

De keeshond heeft de neiging om snel toe te slaan vanwege zijn vroegere rol als waakhond. Als hij zich verveelt en zich niet voldoende kan uitleven, kan hij overmatig blaffen. Het is des te belangrijker om de hond voldoende bezig te houden en hem niet lang alleen te laten. De keeshond kan met een goede verzorging 15 jaar oud worden.

Bij ons vind je de beste producten voor je keeshond!

Naar de hondenproducten

Profiel Keeshond

Ras
Keeshond
Oorsprong
Duitsland
Classificatie
Waak- en gezelschapshond
Grootte
Schofthoogte ongeveer 49 centimeter
Gewicht
16 tot 25 kilogram
Anatomie
Compact, geblokt formaat
Ogen
Donker, amandelvormig, middelgroot en licht hellend
Oren
Puntige, dicht bij elkaar staande oren met een donkere kleur
Vacht en kleur
Robuuste, dichte vacht met ondervacht; kleuren: zilver, zwart, zwart-zilver, grijs, grijs en zwart, crème grijs en zwart
Kenmerken
Bijzonder lange levensverwachting tot 15 jaar
Karakter
Alert, goedaardig, zachtaardig, heeft liefde nodig, speels, intelligent, volgzaam
Verzorging
Regelmatig borstelen
Gezondheid
Wordt beschouwd als een robuust ras, geen bekende erfelijke ziekten

Vind de juiste producten voor je keeshond

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren