Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Kleine Münsterländer - levendige waterrat met een uitstekende speurneus

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Ein kleiner Münsterländer schaut direkt in die Kamera

Trouwe bruine ogen, lange flaporen en veel temperament - je wordt meteen verliefd op de Kleine Münsterländer. Hij is aanhankelijk, dol op kinderen en gelukkig. Maar dat niet alleen, hij is ook een gepassioneerde jachthond met een uitgesproken bereidheid tot presteren. Een leven als een pure gezelschapshond met af en toe een wandeling is zeker niet genoeg voor deze behendige viervoeter: hij heeft actie nodig - elke dag.

Loading...

Pittige jager uit het Münsterland

Kleine en Grote Münsterländer zijn jachthonden en behoren tot de zogenaamde wijzende honden: deze hondenrassen stoppen rigide bij het opsporen van wild en heffen gewoonlijk hun voorpoten op. Dit is hoe ze de jagers hun prooi laten zien. De voorouders van de Kleine Münsterländer waren zogenaamde kwartelhonden, die al sinds de middeleeuwen veel voorkwamen en werden gebruikt voor de vogeljacht. Het gericht fokken van de Münsterländer begon aan het begin van de vorige eeuw; aanvankelijk onder de naam Heidewachtel. In 1921 werden voor het eerst rasstandaarden voor de Kleine Münsterländer vastgesteld. Tegenwoordig is de trouwe viervoeter een van de meest veelzijdige en populaire jachthonden.

Karakter van de Kleine Münsterländer

Primair is de Kleine Münsterländer een jachthond: zijn buitengewoon goede neus, zijn plezier bij het apporteren en zijn lenigheid maken hem tot een betrouwbare jachtpartner in het bos, op het water en in het veld. Vriendelijk, vrolijk en temperamentvol – zo presenteert de langharige metgezel zich in het dagelijks leven. Hij kan goed overweg met kinderen. Hij is toegewijd en loyaal aan zijn verzorger en familie.

Het opvoeden en houden van de kleine münsterländer

Deze intelligente viervoeter is bereid om te werken en moet bezig worden gehouden. Vanwege zijn hoge sociale vaardigheden en zijn liefde voor kinderen is hij geschikt als gezinshond – maar dat is niet genoeg voor hem. Als hij niet voor de jacht wordt gebruikt, moet hij op een andere manier aan het werk worden gezet, bijvoorbeeld in de hondensport. Het is vooral goed zijn fijne neus bij het spoorzoeken en bij mantrailing in te zetten. Uitgebreid spelen en lange wandelingen door de natuur zijn ook een must voor de kleine münsterländer: Hij houdt van water en volgt zijn neus maar al te graag. Dit kan echter ook een probleem worden als deze hond niet goed is opgevoed. Omdat hij dan de geur oppikt en zijn instinct volgt. Om het jachtinstinct onder controle te houden, heeft de münsterländer vanaf het begin een consequente en competente opvoeding nodig. Het bezoeken van een puppyhondenschool en intensieve training zijn absoluut aan te raden als je van de münsterländer een gehoorzame alledaagse metgezel wilt maken.

Verzorging van de kleine münsterländer

De vacht van de kleine münsterländer is gemakkelijk te verzorgen: Het is genoeg als je hem meerdere keren per week borstelt.

bijzonderheden van de kleine münsterländer

Münsterländers zijn gepassioneerde jachthonden en niet alleen gezinshonden, hoewel dubieuze fokkers ze vaak als zodanig adverteren. Als je een münsterländer wilt kopen, moet je van tevoren bedenken hoe je de bundel energie mentaal en fysiek kunt uitdagen. Als je een puppy zoekt, neem dan contact op met een fokker die erkend is door de NVH (Nederlandse Vereniging van Hondenspecialisten) of JGHV (Jachthondenvereniging). Kleine münsterländers zijn vatbaar voor dermatitis veroorzaakt door bacteriën of virussen.

Bij ons vind je de beste producten voor jouw kleine münsterländer!

Naar de hondenproducten

Profiel Kleine münsterländer

Ras
Kleine münsterländer
Oorsprong
Duitsland
Classificatie
Jachthond
Grootte
Schofthoogte 52 tot 56 centimeter (reuen), 50 tot 54 centimeter (teven)
Gewicht
18 tot 27 kilogram
Anatomie
Slank, sterk en harmonieus
Ogen
Middelgrote donkerbruine ogen
Oren
Rijkelijk behaarde, hangende oren
Vacht en kleur
Dichte, middellange, waterafstotende vacht, kleurvariëteiten: bruinwit en bruinschimmel met bruine vlekken
Kenmerken
Een uitgesproken jachtinstinct, zeer levendig, moet worden uitgedaagd
Karakter
Intelligent, werklustig, dol op kinderen, gehoorzaam
Verzorging
Regelmatige vachtverzorging
Gezondheid
Gevoeligheid voor dermatitis

Vind de juiste producten voor jouw münsterländer

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren