Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Labrador retriever - een vriendelijke, veelzijdige viervoeter

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Een bruine Labrador ligt in het zand

De labrador retriever is momenteel een van de meest populaire hondenrassen. Dit is niet verwonderlijk: Met zijn vriendelijke karakter en volgzaamheid toont deze aanhankelijke bundel temperament dat hij een voorbeeldige metgezel is. Vanwege hun veelzijdigheid zijn labrador retrievers ook gewaardeerde werkhonden als blindengeleidehonden, reddingswerkers en professionele speurneuzen. Laat je betoveren door deze goedaardige en actieve pelsneus!

Loading...

Van scheepshond tot familiefavoriet

Een directe voorouder van de labrador retriever is de Newfoundlander waterhond. Dit ras was vooral populair bij Britse vissers die zo’n 500 jaar geleden voor de kust van Newfoundland actief waren. Zonder enige angst voor water sprongen hun honden in zee om visnetten en lijnen of uit de netten gevallen vis op te halen. Ze toonden ook een groot talent voor het ophalen van afgeschoten watervogels. Midden 19e In de 19e eeuw werden de allrounders van Newfoundland bekend in Engeland. Britse jachtliefhebbers begonnen geïnteresseerd te raken in het nieuwe ras en ermee te fokken – niettemin stierf het ras in 1870 bijna uit. In 1903 werd de labrador retriever eindelijk officieel erkend.

Essentie van de labrador retriever

De intelligente labrador retriever is een goedaardige, gelukkige hond met een grote genegenheid voor zijn mensenfamilie. Vooral met kinderen kan hij het uitstekend vinden. De aard van de labrador retriever is gevoelig en vreedzaam. Hij heeft een sterke drang om zijn mensen te plezieren en ontvangt graag lof. De labrador retriever is veelzijdig en veerkrachtig, en het ontbreekt hem niet aan moed. Als waakhond of zelfs beschermhond is de labrador retriever echter niet geschikt, omdat hij net zo vriendelijk is voor vreemden als voor zijn eigen mensen en weinig wantrouwen toont. Doorzettingsvermogen, snelheid en een uitstekende neus zijn andere kenmerken van de vriendelijke rashond. De labrador retriever houdt ook van water.

Het opvoeden en houden van de labrador retriever

De labrador retriever is een zeer volgzame hond die je gemakkelijk kunt trainen – zelfs als je niet erg ervaren bent met honden. Met een goede opvoeding kan niemand de labrador retriever overtreffen als het gaat om gezelligheid en vriendelijkheid. Hij is een ideale hond voor actieve eigenaren en sportieve gezinnen. Als er te weinig beweging en uitdaging is, kan hij – zoals elke hond – abnormaal gedrag ontwikkelen. Hij wil stoom afblazen aan de zijde van zijn mensen en is in balans als hij veel beweging en stimulatie krijgt. In de geest van zijn voorouders is hij een fan van uitgebreid apporteren en zoekspelletjes. Met hondensport, de gelegenheid tot spoorzoeken en mantrailing belast je je labrador retriever op de goede manier. Als hij vaak de kans krijgt om in het water te spelen, heb je een gelukkige en evenwichtige hond aan je zijde.

Een gele Labrador staat in een park

Verzorging van de labrador retriever

Omdat de labrador retriever het hele jaar door verhaart, moet hij dagelijks geborsteld worden. Let op het dieet van jouw hond: labrador retrievers laten hun kostje niet staan en eten gemakkelijk extra kilo’s, die dan de gewrichten kunnen belasten. Zoals bij veel grote honden, is er een aanleg voor elleboog- en heupdysplasie. Ongeacht de voorliefde voor zwemmen, moet je jouw labrador retriever bij voorkeur niet in bad doen. Zeephoudende verzorgingsproducten vernietigen de rastypische natuurlijke beschermlaag op de huid.

Bij ons vind je de beste producten voor jouw labrador retriever!

Naar de hondenproducten

Profiel Labrador retrievers

Ras
Labrador retrievers
Oorsprong
Groot-Brittannië
Classificatie
Apporteerhonden, speurhonden en waterhonden
Grootte
Reu 56 tot 57 centimeter schouderhoogte - teef 54 tot 56 centimeter schouderhoogte
Gewicht
Reu 32 tot 35 kilogram - teef 27 tot 30 kilogram
Anatomie
Middelgroot, gespierd, met een prominente schedel en brede borst, dikke, taps toelopende staart (otterstaart)
Ogen
Middelgroot, bruin tot hazelnootkleurig
Oren
Middelgrote slappe oren
Vacht en kleur
Structuur kort, stokhaar, met een dichte ondervacht; vachtkleuren zwart, chocoladebruin, lichtbeige, vosrood
Kenmerken
"Impregnerende" beschermende film op de huid
Karakter
Liefdevol, goedaardig, actief, veerkrachtig en moedig
Verzorging
Het hele jaar door haar, daarom regelmatig borstelen, maar niet baden
Gezondheid
Aanleg voor heup- en elleboogdysplasie, allergieën, voedselintolerantie, etc.

Vind de juiste producten voor jouw labrador retrievers

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren