Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

De landseer - indrukwekkende gezinshond en gepassioneerde zwemmer

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Ein Portrait eines Landseer.

De Landseer ECT voelt zich vooral aangetrokken tot mens, natuur en water. Door zijn grootte is hij niet over het hoofd te zien; zijn goede karakter maakt hem tot een gewaardeerde gezinshond. De zwart-witte afstammeling van de Newfoundlander inspireert door zijn vele andere positieve karaktereigenschappen, waaronder zijn alertheid, intelligentie en natuurlijk beschermingsinstinct.

Loading...

Plichtsbewuste redder in nood en zachtmoedige kameraad in het gezin

De Landseer ECT kwam voort uit het ras van de “Newfoundland-honden” en werd lange tijd beschouwd als een zwart-witte variant van de Newfoundlander. Als werkhonden waren ze essentieel voor Newfoundlandse en later Britse vissers. Ze hielpen mensen bij het jagen op vissen en zeehonden, beschermden ze tegen beren en wolven en trokken lasten. De Landseer ECT werd later wereldberoemd door nog een eigenschap: ze hadden de reputatie de levens te redden van schipbreukelingen of kinderen die in het water waren gevallen. Landseer ECT-honden vormen een eigen ras dankzij Zwitserse en Duitse kynologen, die begin 20ste eeuw deze zwart-witte honden wilden behoeden voor verdwijning door de opkomst van de volledig zwarte Newfoundlanders. Het fokproject is geslaagd – de Landseer ECT is sinds 1960 een onafhankelijk hondenras. De Landseer ECT dankt zijn naam aan de gelijknamige Engelse dierenschilder uit de 19e eeuw, die deze honden bijzonder graag portretteerde.

Het karakter van de Landseer ECT

De Landseer ECT onderscheidt zich door zijn grote ijver, buitengewone waakzaamheid en kalme sereniteit. Door de sterke band met mensen is hij een trouwe gezinsgenoot. Bij vreemden gedraagt hij zich vanwege zijn natuurlijke waakzame en beschermende instinct aanvankelijk nogal terughoudend en afwachtend. De goedaardige reus leert gretig en snel. Hij is geïnteresseerd en staat open voor uitdagingen. Door zijn vroegere werkterrein als werk- en beschermhond neemt hij zelfstandig beslissingen als dat vanuit zijn oogpunt nodig is.

Het opvoeden en houden van de Landseer ECT

De Landseer ECT is ideaal te houden met een intensieve familieband, als hij taken heeft om te vervullen en een grote tuin. De honden zijn uitstekende en enthousiaste zwemmers – een beek, vijver of meer zijn voor hem de ideale bestemmingen voor een wandeling. Vanwege de kracht, het formaat en het zelfverzekerde en onafhankelijke karakter is een consistente training met duidelijke regels belangrijk. Dit moet altijd hand in hand gaan met liefdevolle aandacht en nauw en positief menselijk contact. Landseers worden professioneel ingezet als reddingshonden te water, maar zijn ook blij met taken zoals apporteren of het dragen van aankopen – het belangrijkste is dat ze zichzelf “nuttig” kunnen maken.

Zorg voor de Landseer ECT

Borstel de middellange vacht regelmatig en uitgebreid met een speciale hondenborstel om het mooi en verzorgd te houden. Controleer van tijd tot tijd zijn ogen en hangoren en maak ze voorzichtig schoon.

Speciale kenmerken van de Landseer ECT

Met een hoogte van maar liefst 80 centimeter en een maximaal gewicht van 75 kilogram is de Landseer ECT een imposante verschijning. Zijn dikke vacht maakt hem erg gevoelig voor hitte. In 1856 werd door de Engelse dierenschilder Edwin Landseer een wereldberoemd kunstwerk gemaakt voor deze hond. Zijn schilderij “Saved” toont een Landseer ECT samen met een kind dat hij van de verdrinkingsdood heeft gered. Zoals bij alle grote honden, moet speciale aandacht worden besteed aan het bewegingsapparaat en het mogelijke risico van een maagkramp. Koop je Landseer ECT bij een gerenommeerde en verantwoordelijke fokker. De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus in België stelt je fokkerslijsten ter beschikking.

Bij ons vind je de beste producten voor je Landseer ECT!

Naar de hondenproducten

Profiel Landseer

Ras
Landseer
Oorsprong
Duitsland en Zwitserland
Classificatie
Duitse pinschers en schnauzers, molossers, Zwitserse sennenhonden
Grootte
67 tot 80 centimeter
Gewicht
50 tot 75 kilogram
Anatomie
sterke grote hond, gespierd, brede borst; lange staart die naar beneden hangt
Ogen
bruin, middelgroot
Oren
Hangende oren met een licht afgeronde punt, dicht bij de kop
Vacht en kleur
halflange bovenvacht met ondervacht, waterafstotend; witte basiskleur met zwarte vlekken, zwarte kop
Kenmerken
uitstekende zwemmer, wordt vaak gebruikt als reddingshond
Karakter
goedaardig, mensgericht, onafhankelijk; toont zich zeer waakzaam en beschermend
Verzorging
Vacht moet regelmatig en uitgebreid worden geborsteld
Gezondheid
Zoals bij veel grote honden, kunnen heupdysplasie en maagtorsie een rol spelen bij de gezondheid; gevoelig voor warmte door de dikke vacht

Vind de juiste producten voor je Landseer ECT

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren