• Winkels
  • Mijn bestellingen
  • Verlanglijst
  • Winkelmandje
  • Gratis verzending vanaf € 49
  • Gratis retour binnen 30 dagen

Maltipoo: donzige gezelschapshond voor het hele gezin

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Maltipoo hond kauwend op een snack

De maltipoo combineert de vriendelijkheid van de maltezer met de intelligentie van de poedel. Deze mix resulteert in een oplettende, vrolijke en speelse gezinshond die makkelijk te trainen en te leiden is. Of het nu gaat om spelen met de kinderen, hondentrucs met mama of knuffelen met oma - een maltipoo is er altijd voor te vinden.

Loading...

Een donzige bundel vreugde

Zowel de poedel als de maltezer zijn oude, bekende en populaire hondenrassen. De kleine, witte maltezer kan terugkijken op een lange traditie als gezelschapshond en zelfs als schoothondje van adellijke en koninklijke dames. Voor gezinnen met kleinere, zeer actieve kinderen is de maltezer bijna iets te klein en kwetsbaar.
De mix met de kleine poedel resulteert in een wat grotere, intelligente en goed trainbare hond met een gematigde bewegingsdrang. De genen van de poedel vergroten ook de kans dat een hond weinig of geen haaruitval krijgt.

Hoewel de maltipoo tot de designerhonden behoort en kritisch wordt gevolgd door fokkers, blijft zijn populariteit elk jaar toenemen.

Karakter van de maltipoo

De aard van deze kleine, donzige honden is een combinatie van de rastypische kenmerken van beide ouders. De kleine poedelrassen en de maltezer lijken qua karakter zo op elkaar dat er nauwelijks verrassingen in de mix te verwachten zijn.

De maltipoo is vrolijk, grappig en altijd in een goed humeur. Hij vindt het heerlijk om samen te knuffelen en kan uren bij je op de bank liggen. Deze kleine honden tonen ook hun sterke punten in de omgang met kinderen: ze zijn heel erg mensvriendelijk en speels. Vooral jonge maltipoos kunnen wild worden en hebben de neiging intens te blaffen. Hoewel ze net zo vriendelijk zijn naar bezoekers en vreemden als naar hun mensenroedel, aarzelen ze niet om hun komst luidkeels aan te kondigen.

Het opvoeden en houden van de maltipoo

Als je deze kleine ragebol met één woord wilt omschrijven, zou ‘ongecompliceerd’ de juiste keuze zijn. Maar dat betekent niet dat ze geen begeleiding nodig hebben. Socialisatie en training beginnen op de dag dat je ze in huis krijgt. De maltipoo heeft niet de neiging om angstig te reageren op prikkels uit de omgeving, maar moet toch in zijn eerste weken in contact worden gebracht met veel elementen van zijn toekomstige leven.

Een goed gesocialiseerde maltipoo is een evenwichtige metgezel die goed overweg kan met alle mensen en dieren. Deze eigenschap is een groot voordeel als je in de stad woont en je hond mee naar kantoor wilt nemen. Beide zijn zonder problemen mogelijk, zolang je voldoende beweging en inspanning voor de hersenen inplant. Intelligentie– en zoekspelletjes, zoals hondentrucs, zijn de ideale bezigheid voor deze kleine kruising.

Verzorging van de maltipoo

De vachtstructuur van de maltipoo varieert van zacht en lang tot gekruld. Doorslaggevend is of de vacht van de maltezer of de poedel domineert. Beide soorten vacht vereisen uitgebreide verzorging met dagelijks borstelen en regelmatige bezoeken aan de hondenkapper voor het scheren. De maltipoo heeft geen ondervacht en kan zeer gemakkelijk bevriezen. In de winter maakt een hondenjas deel uit van de basisuitrusting voor de wandeling.

Kenmerken van de maltipoo

Zoals de meeste kleine honden, is de maltipoo vatbaar voor problemen met de patella (knieschijf). Raadpleeg je dierenarts als je onregelmatigheden in de tred van de achterpoten opmerkt. Regelmatige, gelijkmatige bewegingen op lange wandelingen versterken de spieren en zijn zelfs voor zo’n kleine hond onmisbaar. Oogziekten kunnen ook voorkomen.

Bij ons vind je de beste producten voor je maltipoo!

Naar de hondenproducten

Profiel Maltipoo

Ras
Maltipoo
Oorsprong
VS (vandaag wereldwijd)
Classificatie
Kruising (maltezer en kleine of dwergpoedel)
Grootte
28 tot 35 centimeter schofthoogte
Gewicht
3 tot 6 kilogram
Anatomie
klein en slank
Ogen
groot tot zeer groot en donker
Oren
kleine tot gemiddelde lengte, hangend
Vacht en kleur
zachte, golvende of gekrulde vacht in wit, abrikoos, bruin, zwart of bont
Kenmerken
ongecompliceerde gezelschapshond
Karakter
mensvriendelijk, dol op kinderen, speels en vrolijk
Verzorging
regelmatig borstelen en scheren, oog- en oorverzorging
Gezondheid
aanleg voor sommige erfelijke ziekten zoals oog- en gewrichtsproblemen

Vind de juiste producten voor je maltipoo

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren