Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Manchester terriër: de elegante energiebundel uit Groot-Brittannië

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Manchester Terrier Hund spielt mit einem Ball

De Manchesterterriër wordt beschouwd als een van de meest oorspronkelijke Britse hondenrassen. Zijn passie en taak was de rattenjacht. Dit jachtinstinct zit tot op de dag van vandaag in zijn bloed, daarom heeft de elegante, zwartbruin gekleurde terriër een zeer goede training nodig. Binnen zijn tweebenige gezin is deze levendige viervoeter een loyale, lieve grapjas die goed overweg kan met kinderen van alle leeftijden.

Loading...

Terriërs met een lange traditie

De oorsprong van dit robuuste en actieve terriërras gaat verder terug dan de 15e eeuw. Tijdens de Tudorperiode verwierf het hondenras, genoemd naar de Engelse stad Manchester, bekendheid in de rattenjacht in middeleeuwse steden. Toen de steden schoner werden, kreeg de Manchesterterriër een nieuwe taak: jagen op konijnen. Tegenwoordig werken nog maar weinig fokkers met dit oude ras.

Karakter van de Manchesterterriër

De Manchesterterriër is een intelligente, attente en gemotiveerde hond die altijd klaar staat om iets met zijn baasje te doen. Hij is uitgerust met een gezonde dosis bereidheid om samen te werken en wil je graag een plezier doen. Hij zit vol energie en heeft het maximale aan fysieke en mentale activiteit nodig. Gebeurt dit niet, dan krijgen zijn sterke wil en onafhankelijkheid de bovenhand en zal hij zijn eigen beslissingen nemen. Deze viervoeter ontwikkelt in dat geval creatieve ideeën voor activiteiten als de tuin omgraven, meubels vernielen of intens blaffen. De kleine, moedige terriër neemt zijn waakplicht over het algemeen zeer serieus en daarom is het belangrijk om vanaf het begin te zorgen voor een goede opvoeding en socialisatie. De Manchesterterriër is in de kring van zijn mensenfamilie loyaal en sympathiek. Vanwege zijn aanhankelijkheid en plezier in beweging houdt de kleine atleet er niet van om alleen thuis te blijven.

De Manchesterterriër opvoeden en houden

Als typische terriër heeft ook de Manchester een duidelijke lijn en vaste regels nodig. Je moet in de eerste weken nadat hij bij je is ingetrokken veel tijd besteden aan zijn socialisatie. Laat je puppy zijn nieuwe wereld zien, stel hem voor aan kinderen, andere honden en zoveel mogelijk verschillende situaties, maar eis niet te veel van hem. Hij heeft de neiging om zich te druk te maken en heeft regelmatige rust nodig. Rustige, gelijkmatige beweging helpt deze actieve hond om gericht te trainen. Wees voorzichtig met lange speeltijden en wilde balspellen. Je hond zal er steeds meer van eisen.

Veel oplettendheid is nodig wat betreft het jachtinstinct. De meeste terriërs tonen al vroeg een duidelijke interesse in katten en kleine dieren. Ze mogen nooit zonder toezicht alleen zijn met vierpotige medebewoners. Hetzelfde geldt bij het uitlaten. De beste manier om je ruwharige jachthond aan te lijnen, is met een sleeplijn, tot je hem betrouwbaar onder controle hebt en hij vrij kan gaan lopen. Dit beschermt je hond tegen ongelukken en het wild tegen verwondingen en stress.

Verzorging van de Manchesterterriër

Het gladde, korte haar van de Manchesterterriër is heel gemakkelijk te verzorgen. Het is voldoende om het één maal per week te borstelen en ogen, oren en tanden te controleren. Dit hondenras verhaart nauwelijks als het overtollige haar regelmatig wordt uitgeborsteld.

Bij ons vind je de beste producten voor je Manchesterterriër!

Naar de hondenproducten

Profiel Manchesterterriër

Ras
Manchesterterriër
Oorsprong
Groot-Brittannië
Classificatie
Terriër
Grootte
38 tot 41 centimeter schofthoogte
Gewicht
5,4 tot 10 kilogram
Anatomie
elegant, slank en gespierd
Ogen
groot, donker en altijd met een wakkere blik
Oren
kort, driehoekig met een gebogen uiteinde
Vacht en kleur
glanzende, nauwsluitende, fijne vacht, nauwelijks ondervacht; zwart en bruin: zwart met lichtbruin op de kop en de binnenkant van de poten
Kenmerken
zeldzaam ras, slechts een paar gerenommeerde fokkers; veeleisend wat betreft opvoeding en activiteit
Karakter
intelligent, zeer actief en heeft een groot jachtinstinct
Gezondheid
over het algemeen goed, tests om bepaalde erfelijke ziekten uit te sluiten door de fokker noodzakelijk

Vind de juiste producten voor je Manchesterterriër

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren