Amerikaanse Bulldog: gespierde en athletische hond

Geschiedenis

De Amerikaanse Bulldog hond is afkomstig uit Engeland en gefokt als werkhond. Hij werd voornamelijk ingezet voor allerlei werkzaamheden op het platteland. Zo was hij goed in het vangen van vee en werd hij gebruikt om met stieren te vechten. Dit moedige hondenras is ontstaan uit verschillende bullen.

Uiterlijke kenmerken

De Amerikaanse Bulldog grootte ligt tussen de 50 en 71 centimeter en het Amerikaanse Bulldog gewicht varieert van 27 tot 55 kilo. Hij heeft ronde of amandelvormige ogen en zijn donker van kleur. Verder heeft de hond een laag aangezette staart. Bovendien is de kortharige vacht bij voorkeur voornamelijk wit, gestroomd, bruin, rood of leerachtig. Daarnaast valt dit hondenras vooral op door de indrukwekkende verschijning en is zeer actief in de omgang.

Amerikaanse Bulldog karakter

Je laat je vaak snel verleiden door een nestje Amerikaanse Bulldog pups, maar onderschat het karakter niet. Want hoe lief de hond ook is, hij heeft veel beweging nodig en is soms een tikkeltje dominant. Binnenshuis is het een lieve hond en heb je er weinig omkijken naar. Hij is goed te socialiseren en dit maakt van hem beslist een stabiele en vriendelijke hond.

Amerikaanse Bulldog

Mens en dier

Dankzij het Amerikaanse Bulldog karakter is hij uiterst kindvriendelijk. De hond groeit graag op in een gezin met kinderen. Bevorder een goede socialisatie door hem al jong te laten wennen aan honden, katten en vreemde mensen. Hoewel hij de reputatie heeft een agressieve hond te zijn, is dit beslist niet zo. Het is een stoere hond zonder agressief te worden en daar moet je goed mee omgaan.

Gezondheid en voeding

Je houdt de hond in goede conditie door veel met hem op pad te gaan, maar ook door het geven van de juiste voeding. Hiermee verklein je bovendien de kans op obesitas en andere lichamelijke klachten.

Hygiëne

De kortharige vacht van een Amerikaanse Bulldog hond heeft slechts weinig verzorging nodig. Af en toe een borstelbeurt is voldoende. Geef wel aandacht aan een goede gebitsverzorging en bezoek hiervoor de dierenarts op jaarlijkse basis.