Bullmastiff: strijdvaardige familiehond

Geschiedenis

De Bullmastiff hond werd halverwege de 19de eeuw gefokt door Britse jachtopzieners. Dit werd gedaan om landgoederen te beschermen tegen stropers. Bij het fokken werd de grote Mastiff gefokt met de Bulldog en op die manier is deze hond ontstaan.

Uiterlijke kenmerken

De Bullmastiff grootte ligt tussen de 61 en 68,5 centimeter en het Bullmastiff gewicht varieert van 40 tot 60 kilo. Hij is er in de kleuren gestroomd, zandkleur of rood en heeft altijd een zwarte snuit. De ogen zijn hazelnootbruin van kleur. Verder heeft hij hangende oren in een v-vorm en een hoge staart op de achterhand.

Bullmastiff karakter

Doorgaans is de hond kalm en relaxed, maar hij kan niet altijd goed overweg met andere dieren in een huishouden. De hond kan alleen zijn, maar het is wel belangrijk om hem voldoende tijd en aandacht te geven zodra je thuis bent. Verder is hij bereidwillig om te luisteren, maar hiervoor zijn een goede socialisatie en consequente opvoeding noodzakelijk. Let daar op als je een nestje Bullmastiff pups bezoekt om er eentje aan te schaffen.

Bullmastiff

Mens en dier

Deze hondensoort is vriendelijk naar kinderen, maar loopt wel gemakkelijk iemand omver. Verder zal hij er alles aan doen om het gezin waar hij woont te beschermen. Dankzij een goede socialisatie leer je hem op goede wijze om te gaan met andere mensen en dieren, want nieuwe situaties zijn voor dit type hond niet altijd gemakkelijk.

Gezondheid en voeding

Voor een gezond gewicht is het juiste hondenvoer belangrijk. Stem de hoeveelheid brokken af op zijn leeftijd en activiteit. Deze hond staat er om bekend te slobberen en te kwijlen en daar moet je bij het eten geven wel rekening mee houden.

Hygiëne

Een Bullmastiff hond heeft slechts weinig vachtverzorging nodig. Tijdens de rui is het belangrijk hem regelmatig te kammen. Zorg daarnaast ook voor een gezond en sterk gebit en ga hiervoor om de zoveel tijd naar de dierenarts.