Engelse Bulldog: karakteristiek, lief en betrouwbaar

Geschiedenis

De Engelse Bulldog hond is ontstaan in de 6de eeuw voor Christus. Toch werd hij vooral bekend tijdens de 13de eeuw waar hij werd ingezet om vechtende stieren uit elkaar te halen. Tijdens de Middeleeuwen was dit hondenras enorm populair. Aan het begin van de 19de eeuw werd het 'agressieve' karakter eruit gefokt en werd hij vooral aangeschaft als familiehond.

Uiterlijke kenmerken

Dit type Bulldogs valt vooral op door de massieve kop. Verder heeft de hond een korte snuit, korte benen en een smalle romp.

De Engelse Bulldog grootte ligt tussen de 31 en 40 centimeter. Het Engelse Bulldog gewicht varieert van 18 tot 25 kilo.

De korte, fijne en gladde vacht is er in diverse kleuren: gestroomd, verschillende tinten rood, geelbruin, lichtgeel en wit. De kleur is ook mogelijk in combinatie met een van eerdergenoemde kleuren. Verder valt deze hondensoort vooral op door zijn schattig gerimpelde wangen.

Engelse Bulldog

Engelse Bulldog karakter

Het Engelse Bulldog karakter is lief, betrouwbaar en waakzaam. Het is een echte goedzak en hij voelt zich al snel ergens thuis. Het is dan ook een uiterst sociale hond en heeft een liefdevolle en zachte opvoeding nodig. Verder vindt hij het heerlijk om te spelen, maar wel is het belangrijk de hond niet te overvragen. Vooral bij warm weer kan hij problemen krijgen met zijn ademhaling.

Mens en dier

Een Engelse Bulldog puppy doet het uitstekend met andere honden, alleen in combinatie met katten gaat het niet altijd goed. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden als je op zoek gaat naar een puppy van dit ras. Hij vindt het daarnaast wel leuk om een andere hond als vriendje te hebben en hij is bovendien graag in de aanwezigheid van zowel volwassenen als kinderen.

Gezondheid en voeding

Je houdt de hond gezond door het geven van kwalitatief hondenvoer. Dit houdt hem netjes op gewicht. Vooral op latere leeftijd kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan en waarbij het belangrijk is om die tijdig op te merken. Oogaandoeningen, allergieën, eczeem en oorontstekingen zijn veel voorkomende problemen.

Hygiëne

Kies voor een goede hygiëne en haal regelmatig een kam of borstel over zijn kortharige vacht. Vooral tijdens de rui is dit belangrijk om regelmatig te doen. Houd verder het gebit gezond en laat dit regelmatig controleren door een dierenarts.