Franse Bulldog: een vrolijke gezelschapshond

Geschiedenis

De Franse Bulldog hond behoort tot de kleine honden en is afkomstig uit Frankrijk. Dit hondenras, gefokt in de 19de eeuw door Engelse handelslieden uit meegebrachte Toy Bulldogs, werd binnen een kort tijdsbestek enorm populair in Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Inmiddels heeft de hond ook België veroverd en zijn er veel gezinnen met een Franse Bulldog hond.

Uiterlijke kenmerken

De Franse Bulldog grootte ligt rond de 35 centimeter en het gewicht varieert tussen de 8 en 15 kilo. Deze kleine en krachtige hond heeft een korte en stompe snuit. Verder valt hij op door zijn korte oren en compacte staart. Bovendien is hij zeer gespierd en heeft een kortharige glanzende vacht. Erkende kleuren zijn: gestroomd, fawn en bont. Bij het zien van een nestje pups ben je op slag verliefd.

Franse Bulldog karakter

De Bulldog uit Frankrijk is een zeer sociaal dier. Hij is rustig, aanhankelijk, trouw en intelligent. Soms is hij wat dominant naar andere honden, maar over het algemeen kan hij goed opschieten met andere honden. Dit hondenras vindt het niet prettig om lang alleen te zijn. Daarnaast is het een actieve hond die beslist sturing nodig heeft, want hij maakt graag zelf de dienst uit.

franse-bulldog

Mens en dier

Dit hondenras doet het uitstekend met kinderen, maar wel is het belangrijk om een klein kind niet alleen te laten met de hond. Dit geldt in principe voor iedere andere hond. Verder doet de hond het uitstekend met andere hondenrassen, maar wel schrikt het andere honden soms af vanwege het knorrende geluid.

Gezondheid en voeding

Sommige honden van dit ras kampen met gezondheidsproblemen. Dit heeft te maken met afwijkingen in bijvoorbeeld de neusgaten of het strottenhoofd. Koop daarom dit hondenras alleen bij een erkende fokker en voorzie je viervoeter van gezonde voeding. Hierdoor blijft je hond goed op gewicht.

Hygiëne

Dankzij de korte vacht hoef je dit hondenras niet uitgebreid te borstelen. Wel is het zo dat de hond niet goed bestand is tegen zowel hitte als kou. Maak wel de plooien op de kop regelmatig schoon zodat bacteriën geen kans krijgen en ga voor een gezond en sterk gebit.