Maltezer: een goed gemanierde gezelschapshond

Geschiedenis

De oorsprong van de Maltezer hond ligt op het eiland Malta. Het ras is ruim 900 voor Christus ontstaan uit verschillende inheemse rassen.

Uiterlijke kenmerken

De Maltezer grootte ligt bij een reu tussen de 21 en 25 centimeter en bij een teef tussen de 20 en 23 centimeter. Het Maltezer gewicht ligt tussen de 3 en 4 kilo. De dichte en glanzende vacht is wit van kleur. Zijn vacht verliest weinig tot geen haar en gaat ook niet in de rui.

Bij het zien van een nestje Maltezer pups raak je op slag verliefd, want dit witte beestje weet absoluut je hart te veroveren.

Maltezer karakter

Dit hondenras is speels, sociaal en levendig. Hij doet het uitstekend met mensen en kinderen. Wel vindt de hond het lastig om alleen te zijn, want hij verblijft graag in de aanwezigheid van zijn baasje. De actieve hond heeft een volgzaam karakter, maar heeft net als alle andere honden een consequente opvoeding nodig om zijn gehoorzaamheid te trainen.

Maltezer

Mens en dier

Dankzij het lieve Maltezer karakter is de hond een prima aanwinst voor een gezin met kinderen. Hij is lief, vindt het heerlijk om op schoot te liggen en kan het goed vinden met andere mensen en dieren.

Gezondheid en voeding

Zorg altijd voor goede voeding (droog en nat voer) wil je lange tijd plezier beleven aan dit hondje. Het houdt een Maltezer hondje gezond en vitaal.

Vanwege de grote ogen kan dit hondenras last hebben van traanogen, maar dit traansmeer is te verwijderen en tegen te gaan door een specifiek product dat je koopt bij de dierenarts.

Hygiëne

Dit hondenras heeft een vrij lastige vacht en heeft daarom goede verzorging nodig wil je klitten tegengaan. Probeer je hond dagelijks te borstelen en gebruik zo nodig een klittenkam.

Besteed daarnaast aandacht en zorg aan een gezond gebit zodat je maximaal plezier beleeft aan je trouwe viervoeter.