Welsh Terrier: eigenwijze en zelfverzekerde hond

Geschiedenis

Dit hondenras is ontstaan in Wales waarbij de honden voornamelijk werden ingezet bij het jagen op vossen, dassen en otters. Officieel bestaat deze hondensoort sinds de 19de eeuw. Het ras stamt af van de Old English Black and Tan terriër en sinds 1886 is het hondenras officieel erkend.

Uiterlijke kenmerken

Dit soort terriërs behoren tot de kleine honden en wegen ongeveer 9 kilo. Verder heeft dit type terriër een schofthoogte van om en nabij de 39 centimeter.

De ruwharige vacht van de hond is roodbruin met zwarte vlekken, maar op de borst mogen ook witte vlekken voorkomen. Verder heeft de hond een rechtopstaande staart en neergeklapte oren. Ten slotte valt hij op door zijn lange poten waarmee hij uitstekend kan graven.

Karaktertrekken

Weet waar je aan begint als je een kijkje neemt bij een nestje Welsh Terrier pups. Het zijn fanatieke en energieke honden die schattig ogen, maar beslist een consequente opvoeding nodig hebben. De Welsh Terrier hond kan goed alleen zijn en is lief voor zijn baasje, maar doet het niet altijd even goed met zijn soortgenoten en katten. De actieve hond heeft veel beweging nodig en is qua gehoorzaamheid goed te trainen. Wel moet je daar de nodige tijd en energie insteken.

Welsh Terrier

Mens en dier

De Welsh Terrier hond is een echte waakhond en vindt het heerlijk om de familie te beschermen. Hij gedijt uitstekend in een gezin met kinderen al kan zijn onstuimige aard af en toe wat overweldigend aanvoelen. Dit hondenras heeft het niet zo op andere honden en katten, maar met een goede socialisatie zijn veel problemen te voorkomen.

Gezondheid en voeding

Welsh Terriers worden met gemak 15 jaar oud en kampen over het algemeen met weinig aandoeningen of gezondheidsklachten. Met goede voeding en veel beweging zijn allerlei problemen te voorkomen. Bovendien verklein je hiermee de kans op overgewicht.

Hygiëne

De ruwharige vacht van deze hond moet je een- of tweemaal per jaar laten plukken in een professionele trimsalon. Dit draagt bij aan het knappe uiterlijk van de hond. Ga ook regelmatig langs bij de dierenarts voor een periodieke gebitscontrole.