Intelligent speelgoed

Kinderen kunnen zich, zeker tijdens de grote vakantie, wel eens vervelen. Maar wist je dat ook onze huisdieren hier soms last van hebben? Wanneer ze lange tijd alleen zijn, bijvoorbeeld omdat hun baasjes overdag gaan werken, kan bij honden en katten de verveling toeslaan. Met intelligentie speelgoed hou je je huisdier bezig tijdens je afwezigheid. Je hond of kat verveelt zich niet en zal minder stress ervaren waardoor hij of zij beter alleen kan blijven.

Mentale work-out

Steeds meer baasjes kopen vandaag intelligentie speelgoed voor hun huisdier. Vooral denkspelletjes voor honden en katten zijn erg populair en bij Maxi Zoo vind je dan ook een uitgebreid en gevarieerd aanbod.

Intelligente speeltjes bieden heel wat interessante voordelen. Ze trainen in de eerste plaats het geheugen en het denkvermogen van je huisdier. Daarnaast stimuleren ze natuurlijke jachtinstincten en lichamelijke activiteit, wat zeker voor katten die voornamelijk binnen leven erg belangrijk is.

Een keuze maken

Slimme speeltjes zijn er voor verschillende diersoorten en telkens in verschillende moeilijkheidsniveaus. Heel wat intelligente speeltjes zijn tegelijk voerstation en bezigheidsspeeltje. Denk maar aan snackballen en andere brokjesverdelers of puzzels met schuifjes waarin lekkers verstopt zit. Die trainen de behendigheid en intelligentie maar zorgen tegelijk voor vertraagde voedselopname en dus een gezondere spijsvertering. De lekkere beloning werkt uiteraard stimulerend.

Ga je voor het eerst met intelligentie speelgoed aan de slag, dan kies je best voor het beginnersniveau. Het spel mag echter niet te makkelijk zijn. Wanneer je huisdier er geen uitdaging in ziet, verliest hij snel zijn interesse. Maar ook een te moeilijk spel is een afknapper. Al kan je dan uiteraard wel proberen om je huisdier een handje te helpen. Wanneer een spel goed gaat, kan je overschakelen naar een speeltje van een hoger niveau.

Samen spelen

Niets zo goed voor de band tussen baasje en huisdier als samen spelen. Bovendien blijft het spel zo vaak langer interessant voor je huisdier. Bij honden kan het goed zijn om een oogje in het zeil te houden, zodat ze het speeltje niet gaan stukbijten uit frustratie, wanneer het spel te moeilijk is. Dit geldt voor alle hondenrassen zoals de Labradoodle, australische herder, labrador, Rottweiler en nog veel meer.

Ook een uitgebreide speelsessie inlassen voor je vertrek, is een aanrader. Het zal je hond of kat moe maken waardoor jouw afwezigheid het ideale moment wordt voor een deugddoend dutje.