Aquarium beginnen: welke vissen kies je?

Heb je nog nooit een aquarium gehad, maar wil je er wel graag eentje in je woon- of slaapkamer? Vanzelfsprekend ga je op zoek naar alles dat nodig is om een sprekend aquarium neer te zetten. Uiteraard koop je een mooi aquarium, waterplanten, verlichting, een filter, een waterpomp en natuurlijk ook vissen. Het is niet verstandig om lukraak vissen te kopen en daarom ga je op zoek naar vissen die in jouw aquarium passen. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over welke vissen je bij elkaar zet. Het is namelijk niet de bedoeling dat de vissen elkaar opeten. Kortom: lees ons artikel over hoe je vissen selecteert voor jouw aquarium.

Waarom is deze vraag belangrijk?

Een aquarium is een fantastische aanvulling op je huidige interieur. Toch moet je er wel rekening mee houden dat je op een aantal zaken goed moet letten. Zo kun je niet alle vissen bij elkaar zetten en dus moet je nadenken over wat voor aquarium je wilt.

Als je nog nooit eerder vissen hebt gehad, kun je het beste kiezen voor een aquarium met koud water. Dit type aquarium is uitermate geschikt voor kleinere vissen zoals guppy's.

Heb je al eerder vissen gehad en ga je graag een stap verder? Dan is het ook een optie om een keuze te maken voor een verwarmd aquarium. Dit type aquarium is een aanwinst als je dol bent op tropische vissen.

Wat is de juiste aanpak voor een aquarium beginnen?

Wil je een aquarium in huis? Dan is een zorgvuldige aanpak belangrijk. Realiseer je dat je er tijd en energie aan kwijt bent en dat moet je wel aankunnen.

Laat je daarom bij de aanschaf van een aquarium altijd informeren en adviseren door een specialist. Dit is bijvoorbeeld iemand in de dierenwinkel of een persoon die al een aquarium heeft.

Op basis van het type aquarium dat je aanschaft, selecteer je ook de vissen. Let op dat je niet alle vissoorten bij elkaar zet. Selecteer op grootte, de aard van vissen en houd ook rekening met de verschillende waterlagen.

Tips voor een levendig aquarium

Wens je een aquarium waar je blij en vrolijk van wordt? Met onze tips gaat dit je beslist lukken!

- Lees je goed in voordat je een keuze maakt voor een bepaald type aquarium.

- Ga langs bij een ervaringsdeskundige en laat je bijpraten over de inrichting van het aquarium, maar ook over welke vissen je probleemloos met elkaar combineert.

- Zorg dat een aquarium altijd groot genoeg is. Vissen maken veel zwembewegingen en mogen elkaar niet in de weg zitten!