Schildpaddenvoer: hoogwaardig voer voor je schildpad

Ben je op zoek naar schildpaddenvoer omdat je niet wilt dat het jouw schildpadden ergens aan ontbreekt? Met het juiste voer voor schildpadden krijgen ze alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Dit gaat op voor zowel waterschildpadden als landschildpadden. Daarom wissel je dierlijk voer zoveel mogelijk af met plantaardig voer. Alleen op die manier blijven je schildpadden gezond en beleef je veel plezier aan de dieren.

Aanbod schildpaddenvoer

Verse en gevarieerde voeding is de perfecte basis voor iedere schildpad. Zet in ieder geval in op eiwitrijke natuurproducten, want dit eten ze graag. Bekende merken schildpaddenvoer zijn bijvoorbeeld Tetra, Sera en JBL. Verder zijn schildpadden ook dol op kreeftjes, garnalen en zijderupsen. Bekijk ook het aanbod voedersticks, want die zitten niet alleen boordevol energie, maar beschikken ook over vitamine A. Veel schildpadden kampen met een vitamine A-tekort en het is aan jou om dit tekort weg te werken.

Wanneer geef je schildpadden te eten?

Wat een schildpad eet, is geheel afhankelijk van zijn leeftijd. Dagelijkse voeding is vooral voor jongere dieren belangrijk. Een schildpad geef je om de dag eten vanaf zijn tweede levensjaar. Heeft hij een volwassen leeftijd bereikt? Eén of twee maaltijden per week zijn voldoende. Zorg in ieder geval voor gevarieerde en goed gedoseerde voeding. Dit maakt dat je schildpadden gezond blijven. Tip: geef ze structureel vitamine A, dit is vooral belangrijk voor vrouwtjes schildpadden die eieren leggen.

Hoe bewaar je schildpaddenvoer?

Wat is de beste manier om schildpaddenvoer te bewaren? Dit verschilt per soort schildpaddenvoer. Compleet voer voor schildpadden bewaar je meestal niet in de koelkast, maar wel in een donkere en afgesloten ruimte. De voeding bestaat meestal uit hersluitbare zakjes zodat je het een volgende keer probleemloos opnieuw gebruikt. Besteed aandacht aan de uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking en voorkom dat je schildpaddenvoer te lang geeft aan je water- of landschildpadden.

Dit is een link