Wat eten vissen?

Net als bij mensen eten ook vissen niet allemaal hetzelfde. Er is veel variatie mogelijk en dus is het belangrijk het voedsel af te stemmen op de vissen die in je aquarium rondzwemmen. Sommige vissoorten eten dierlijk voer, terwijl andere vissoorten alleen plantaardig voer nuttigen. Tot slot zijn er vissen bij wie de voorkeur uitgaat naar zowel dierlijk als plantaardig voer. Je kunt dus niet zomaar visvoer kopen als je je niet hebt verdiept in wat ze nu eigenlijk eten. Gelukkig kom je met onze tips een heel eind en dus raden we je aan om snel verder te lezen.

Welke voeding past het beste bij de vissen die jij hebt?

Vissen 'in het wild' gaan zelf op zoek naar voedsel, maar bij een aquarium of vijver ben jij verantwoordelijk voor hun voeding. Vissen hebben voeding nodig om hun lichaam te laten groeien of actief bezig te zijn. Daarom stem je de voeding zoveel mogelijk af op de vissen die er in jouw aquarium of vijver rondzwemmen. Levend voer is vooral interessant om in de vijver te werpen, terwijl speciaal samengesteld vissenvoer vooral interessant is als je een aquarium in huis hebt staan.

Hoe weet je zeker dat jouw vissen goede voeding krijgen?

Wil je er zeker van zijn dat je vissen de juiste voeding binnenkrijgen? Dan is het belangrijk om informatie in te winnen over de vissensoorten die er in jouw vijver of aquarium rondzwemmen. Zoals eerder gezegd zijn er vissen die alleen dierlijke voeding eten, terwijl andere vissensoorten kiezen voor plantaardig voedsel of een combinatie van deze twee elementen. Als je vissen koopt, is het ook verstandig om de navraag te doen wat ze het liefst eten. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat je het verkeerde vissenvoer koopt.

Tips bij het voeren van vissen

Heb jij een mooie vijver of aquarium met vissen en wil je er zeker van zijn dat ze de juiste voeding binnenkrijgen? Wij geven je een aantal tips om jouw zoektocht te vergemakkelijken:

- Ga naar een dierenwinkel en verdiep je in het aanbod vissenvoer.

- Laat je zo nodig bijpraten door een specialist of iemand met veel kennis van zaken over wat vissen zoal eten.

- Het voeren van vissen doe je zo gedoseerd mogelijk. Teveel voeding vervuilt namelijk het water en dit kan allerlei ziektes veroorzaken.

- Probeer vissenvoer ook regelmatig te variëren. Jij eet tenslotte ook niet iedere dag hetzelfde.

Ga voor een levendige vijver of aquarium en bestel voer dat past bij de natuurlijke achtergrond van jouw vissen.