Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
-10% voor nieuwe klanten
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
  • Winkels
  • Mijn bestellingen
  • Winkelmandje
Noodhulp voor Oekraine

Noodhulp voor Oekraïne: solidariteit met mens en dier

Het is oorlog in Oekraïne. Duizenden mensen zijn momenteel niet alleen met hun gezin, maar ook met hun huisdieren op de vlucht of proberen samen een veilig onderkomen te zoeken. De bereidheid om te helpen in België is groot, en één ding is duidelijk: elke bijdrage helpt om mensen en dieren in deze noodsituatie te steunen!

 

Doelgerichte hulpmaatregelen

De situatie ter plaatse is onoverzichtelijk. Veel behulpzame mensen en geëngageerde organisaties proberen een overzicht te krijgen van de situatie, en natuurlijk ook van de behoeften van de vluchtelingen en hun huisdieren. Ook wij proberen momenteel transparantie te creëren. We staan voortdurend in contact met sterke partners en met onze collega’s in Polen en Hongarije, om na te gaan hoe we efficiënt en doelgericht kunnen helpen. Wij stellen niet alleen financiële middelen ter beschikking, maar hebben ook talrijke giften in natura klaar zoals voedsel en transportkisten, zodat we meteen steun kunnen bieden. 
Bovendien werken we samen met erkende hulporganisaties uit het Consortium 12-12, om acute noodhulp te bieden en de geëngageerde helpers ter plaatse te ondersteunen met geld en goederen.

Ukraine Spenden

Humanitaire hulp

Met een financiële gift aan een van de hulporganisaties van het Consortium 12-12, bijvoorbeeld het Rode Kruis, steun je niet alleen de vluchtelingen uit Oekraïne, maar ook de mensen die samen met hun huisdieren een veilig onderkomen zoeken. Dankzij jouw gift kunnen ter plaatse belangrijke hulpgoederen gekocht worden.

https://www.1212.be/ 
https://www.rodekruis.be/oekraine/ 

Zij aan zij voor mens en dier

Doordat veel mensen gevlucht of geëvacueerd zijn, zijn veel dieren achtergebleven in het oorlogsgebied. Een aantal Oekraïense dierenbeschermers zijn nog steeds ter plaatse om zich te ontfermen over straathonden en -katten en achtergelaten huisdieren.

Maar het is niet alleen de dagelijkse angst voor nieuwe aanvallen die het werk van deze dappere helden bemoeilijkt. Vaak hebben ze niet de middelen om voor de dieren te zorgen. Daarom concentreren wij ons naast de humanitaire hulp ook op hulp aan deze dieren en aan de dierenbeschermingsorganisaties in Oekraïne. Zodra men ons een concrete behoefte meldt, steunen wij van hieruit met omvangrijke giften van goederen.

Noodhulp voor Oekraïne: wat kan ik doen

Er zijn veel erkende organisaties die ter plaatse doelgericht hulp bieden aan mens en dier. Toch is het vaak moeilijk om degelijke hulpacties te vinden. Ook wij proberen nog een overzicht te krijgen van de huidige situatie en vooral van de behoeften van de vluchtelingen en organisaties. Willen jullie ook hulp bieden? Let dan op de volgende punten:

 

Doelgerichte hulp:
Het is belangrijk om van tevoren uit te zoeken wat ter plaatse nodig en bruikbaar is. Geef alleen giften in natura zoals voedsel of kleding als de plaatselijke organisaties daar specifiek om vragen. Door…
Betrouwbare organisaties:
Het is vaak moeilijk om te achterhalen of de hulp werkelijk daar terechtkomt waar ze nodig is. Vertrouw op ernstige informatiebronnen en erkende stichtingen. Betrouwbare organisaties zullen je graag informeren…
Het juiste aanbod:
Naast het verzamelen van giften in de vorm van geld en goederen, proberen veel organisaties nu ook onderdak voor vluchtelingen te organiseren. Verschillende instanties bieden daarbij ondersteuning. Informeer…