Boston Terrier: vastberaden Amerikaans hondenras

Geschiedenis

De Boston Terrier hond is afkomstig uit het Amerikaanse Boston. Rond 1870 werd hij er gefokt uit Bulldogs, Bull Terriers en Franse Bulldogs met als doel om de vechtlust bij deze rassen te verbeteren.

Uiterlijke kenmerken

De Boston Terrier grootte ligt tussen de 25 en 40 centimeter. Het Boston Terrier gewicht ligt tussen de 7 en 11 kilo en daarmee behoort hij tot de kleinere hondenrassen.

De hond heeft een kort lichaam en een licht gebogen hals. Verder valt hij op vanwege de brede borst. Bovendien is zijn hoofd vierkant, net als zijn snuit.

De vachtkleur is gestroomd, zwart met rode reflecties of zwart met regelmatige witte aftekeningen. De korte en gladde vacht heeft altijd een fijne textuur.

Een nestje Boston Terrier pups komt in België niet vaak voor, maar het is beslist de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Boston Terrier

Boston Terrier karakter

Het Boston Terrier karakter is lief, vriendelijk en betrouwbaar. Het is een hond met een groot hart. Verder is hij een actieve hond en heeft daarom veel beweging nodig. Hij valt op vanwege een waakzaam karakter, maar is beslist niet agressief. Hij luistert goed, mits je hem daarin correct traint. Bovendien kan de hond goed alleen zijn.

Mens en dier

De hond is vriendelijk naar volwassenen, kinderen en andere dieren - ondanks een waakzaam karakter. Wel is het een hond die een consequente opvoeding nodig heeft. Het is aan jou als baasje om dit te realiseren.

Gezondheid en voeding

De robuuste hond heeft een levensverwachting van ongeveer 13 jaar en jij kunt dit stimuleren middels goede voeding. Geef hem daarom voer die is afgestemd op zijn leeftijd en grootte. Zorg verder voor voldoende beweging om de kans op obesitas te verkleinen.

Hygiëne

De vacht van dit hondenras heeft dagelijks een kambeurt nodig. Daarnaast zijn ook regelmatige reiniging van ogen en gezichtsplooien belangrijk. Zorg verder voor een kwalitatief gebit en breng minimaal eenmaal per jaar een bezoek aan de dierenarts.