Siberian Husky: sledehond met een enorm uithoudingsvermogen

Geschiedenis

De Siberian Husky hond is oersterk en komt uit Noordoost-Siberië. De hond is oorspronkelijk gefokt door Chukchi-stammen aan het begin van de 19de eeuw.

Uiterlijke kenmerken

De Siberian Husky grootte ligt tussen de 50 en 59 centimeter. Het Siberian Husky gewicht varieert van 17 tot 27 kilo. De meeste Husky honden hebben blauwe in plaats van bruine ogen. Soms is het ene oog blauw en het andere oog bruin. Verder heeft hij spits-opstaande oren. De kleur van zijn vacht is grijs, zwart, wit, donkerbruin of geelbruin. Daarnaast heeft hij witte aftekeningen aan zijn kop. Bovendien is dit hondenras bijzonder goed gespierd en vindt het heerlijk om actief bezig te zijn.

Siberian Husky karakter

Dit hondenras is zeer actief, maar thuis kan de Siberian Husky hond ook rustig op een mat liggen. Wel heeft de hond veel beweging nodig en moet hij enkele keren per week flink kunnen rennen. De hond wordt rusteloos en destructief als je hem gedurende langere tijd alleen laat. Maak je tijd vrij voor een goede training? Dan heb je aan deze hond een maatje voor het leven. Lopen, fietsen of voor de slee: deze hond doet het allemaal!

Mens en dier

De Siberische Husky is een intelligente en vrolijke hond. Bovendien is de hond lief voor zowel mens als dier. Dit maakt hem niet geschikt om in te zetten als waakhond. Dit betekent ook dat dit Siberische hondenras uitstekend omgaat met kinderen. Het is een echte kindervriend en hij vindt het heerlijk om mensen en andere honden in zijn omgeving te hebben. Laat de hond niet te lang alleen thuis, want dit is iets wat hij niet waardeert en dit merk je snel genoeg aan zijn destructieve gedrag.

Gezondheid en voeding

Je houdt de hond gezond door veel met hem op pad te gaan. Hiermee verklein je het risico op obesitas. Tevens is het belangrijk om hem kwaliteitsvoer te geven. Op die manier bereikt je hond met gemak een leeftijd van 15 jaar.

Hygiëne

Voor zowel Siberian Husky pups als volwassen honden is vachtverzorging essentieel. Vooral tijdens de lente en de herfst is het belangrijk om de hond elke dag te borstelen met een metalen borstel. Laat ook het gebit van je hond met enige regelmaat checken door een deskundige.