Friskies houdt je kat of hond gezond

friskies

Friskies voor honden

In Friskies hondenvoeding zitten alle stoffen die je hond nodig heeft om gezond te blijven. De doordachte mix van eiwitten en vetten houdt de spieren en gewrichten in goede conditie. De vitamines zorgen voor een glanzende vacht en goede ogen. Friskies Adult is geschikt voor alle volwassen honden. Wil je Friskies aan je puppy geven? Friskies Junior bevat kip en groente en is geschikt voor puppy’s vanaf 6 weken. In dit voer zitten meer eiwitten en vet, precies wat jonge honden moeten krijgen tijdens de groei. Ook bevat dit voer de vitamines, mineralen en omega-vetzuren die onmisbaar zijn voor pups.

 

Purina Friskies is volledige voeding voor honden van alle rassen. Grote rassen hebben andere behoeftes dan honden van kleinere rassen. Daarom is er Friskies Vitafit Maxi voor honden boven de 25 kilo. Dit complete droogvoer bevat onder andere vitamines en omega-vetzuren die de gewrichten extra ondersteunen. Maar er is ook Friskies hondenvoer dat is afgestemd op de behoeften van (extra) kleine rassen. Zo kan je ook Friskies aan je chihuahua of vlinderhondje geven.

 

Is je hond aan de stevige kant? Friskies VitaFit Adult Balance bevat minder vet dan gewone Purina Friskies. Maar ook aan oudere honden heeft dit merk gedacht. Honden boven de 7 jaar smullen van Friskies Senior.

 

Friskies voor katten

Friskies heeft ook lekkere brokjes voor katten van alle leeftijden. Het is volledig voer, bijvoeren met iets anders is dus niet nodig. Wil je Friskies voor je kitten kopen? Friskies Junior is voer voor katjes tot een jaar. Het zijn kleinere brokjes die je kitten goed kan eten en ze bevatten kip, groente en melk.

 

Voor katten ouder dan een jaar is er Friskies Adult. Dit uitgebalanceerde en complete voer bevat bijvoorbeeld rund, kip en groente. Friskies kattenvoer is geschikt voor alle rassen. Er is ook Friskies kattenvoeding voor gesteriliseerde katten of voor katten die niet buiten komen. Heb je een kat die ouder is dan 7 jaar? Dan kan je Friskies Senior geven. Friskies heeft vooral droge kattenvoeding in het assortiment, maar er is ook natte voeding verkrijgbaar. Dit is vooral voor kittens of juist oudere katten.

 

Voedingsadvies voor je kat of hond

Kijk altijd op de verpakking voor de aanbevolen hoeveelheden voer. Dit hangt namelijk sterk af van het gewicht van je huisdier, of dat nu een kat of een hond is. Zo geef je je huisdier nooit te weinig of te veel voer. Droge voeding is goed voor de tanden, maar het wordt aangeraden om daarnaast ook natvoer te geven.

 

Ingrediënten

Friskies voegt meestal geen kunstmatige kleur- of aromastoffen en conserveermiddelen aan het voer toe. Wel bevat het belangrijke vitamines om je hond of kat in topconditie te houden.