Boomer: een sociale en opgewekte hond

Geschiedenis

Over de geschiedenis van een Boomer hond is niet veel bekend. Het is geen échte rashond, maar hij is ontstaan uit een kruising tussen twee verschillende hondenrassen. Deze vrolijke gezelschapshond is vooral populair geworden na zijn entree in een televisieprogramma in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Uiterlijke kenmerken

Boomers zijn schattige honden en worden gemiddeld 13 tot 16 jaar oud. De Boomer grootte ligt tussen de 25 en 30 centimeter en het Boomer gewicht varieert tussen de 4 en 8 kilo.

Het uiterlijk van dit kleine hondje wordt bepaald door de kruising waaruit hij is ontstaan. Naast verschillende kleurschakeringen is er ook variatie in het vachttype. Meestal is hij langharig, maar ook krulharig, ruwharig of kortharig behoort tot de mogelijkheden.

Boomer

Boomer karakter

Het Boomer karakter is vrolijk, vriendelijk en opgewekt. Hij vindt het heerlijk om te wandelen en buiten te spelen. Binnen is het een rustig hondje. Over het algemeen luistert het hondje prima, mits je hem consequent opvoedt. Verder kan hij prima overweg met andere honden en katten.

Mens en dier

Boomer pups zijn dol op volwassen en kinderen. Een Boomer pup is dan ook een echte gezinshond waar je ongelofelijk veel plezier aan beleeft. Hij blaft slechts uit enthousiasme en dit doet hij vooral om bezoek te begroeten.

Gezondheid en voeding

Geef de hond voeding die is afgestemd op zijn leeftijd en grootte. Zorg verder dat de hond voldoende beweging krijgt en besteed aandacht aan zowel de vacht als het gebit. Op die manier beleef je geruime tijd plezier aan je hond en investeer je op een goede wijze in een tevreden viervoeter.