Fox Terrier: een echte vossenjager

Geschiedenis

De Fox Terrier hond werd voor het eerst gefokt in de 14de eeuw in Engeland. Dit werd gedaan om te jagen op vossen en dassen. Het is dan ook een onverschrokken hond met een sterk gebit.

Uiterlijke kenmerken

De Fox Terrier grootte is maximaal 39 centimeter en het Fox Terrier gewicht ligt tussen de 7 en 8 kilo. Verder wordt hij 13 tot 14 jaar oud. De vacht bestaat uit wit met bruine en/of zwarte vlekken, of volledig wit. De kleur wit moet in ieder geval overheersen. De Terrier-hond heeft een nagenoeg vierkant lichaam, is uitermate gespierd en beschikt daarnaast over een uitstekend uithoudingsvermogen.

Fox Terrier karakter

Het Fox Terrier karakter is lief, loyaal, leergierig en energiek. Het is een actieve hond die graag mensen om zich heen heeft. Hij is bovendien intelligent, leert snel en heeft veel actieve beweging nodig. Hij luistert graag, maar wel is een consequente training noodzakelijk.

Fox Terrier

Mens en dier

Dit hondenras doet het uitstekend met kinderen en past daarom prima in een gezin met kinderen. Hij is argwanend tegen vreemde mensen en hij doet het niet altijd goed met passieve dieren. Het helpt als je tijd en energie steekt in een goede socialisatie bij Fox Terrier pups.

Gezondheid en voeding

De Fox Terrier hond heeft goede voeding nodig wil je er lange tijd plezier aan beleven. Gezond voer is goed voor zijn organen en spijsvertering. Geef hem wat hij nodig heeft en wat past bij zijn leeftijd. Op die manier kun je obesitas maximaal tegengaan.

Hygiëne

De hond beschikt over een gladharige of draadharige vacht. De gladharige vacht dien je regelmatig te borstelen en de draadharige vacht vraagt om dagelijkse verzorging en tweemaal per jaar een bezoek aan de trimsalon.

De hond heeft een sterk gebit en dit blijft zo met het juiste voer en een periodiek bezoek aan de dierenarts voor een gebitscontrole.