Playtime: onze tips

Playtime! Tips die iedere katteneigenaar moet gelezen hebben.

Het is heel belangrijk om met een kat te spelen, ongeacht de leeftijd. Het versterkt niet enkel de band tussen jou en je tijger, ook is het voor alle baasjes een ontspannende bezigheid.

Lees hier onze tips om met de juiste aandacht en kennis te spelen met je kat.

  • Duw speelgoed zoals hengels of muisjes niet in het gezicht van je kleine tijger. Dit zorgt vaak voor irritatie waardoor je kat niet geneigd zal zijn om verder te spelen.
  • Een hele tijd het speelgoed achternalopen zit niet in de natuur van je kat. Wissel uitdagend trage bewegingen af met snelle bewegingen. Boots het gedrag na van een muisje, deze zitten ook vaak stokstijf stil om niet opgemerkt te worden.
  • Gevangen! Beloon je tijger door hem het speelgoedje ook effectief vast te laten houden. Als je een laserlampje gebruikt, eindig dan door hem een speeltje te geven zodat hij niet eindeloos blijft zoeken. Ook bij het gebruik van een hengel geef je jouw kat best even de mogelijkheid om het speeltje vast te houden.
  • De prooi van je tijger verstopt zich in de natuur graag in holletjes of achter voorwerpen in de tuin. Boots het gedrag van de prooi na door op een trage manier het speeltje te verstoppen in het zicht van je kat. Dat kan onder een dekentje of een kussentje. Je kan het ook achter de hoek doen verdwijnen voor een extra verrassingseffect. Succes gegarandeerd!

Ontdek in jouw Maxi Zoo winkel het ruime assortiment speelgoed voor je tijger. Je vindt er voor elke kat (kitten, volwassen of senior) wat wils!