Hoe jij je kat optimaal verwent

Katten zijn geweldige huisdieren, vooral als je ze op de juiste manier verzorgt. Huistijgers zijn dol op knuffelen, spinnen, spelen en eten. Katten zijn dan ook een waardevolle aanvulling op het huishouden.

Om die reden ga je op zoek naar een (of twee) lieve huistijger(s) waardoor je nog meer geniet van je leven thuis.

Wat hebben katten nodig op het gebied van voeding, speelgoed, verzorging en aandacht? Lees zeker verder, want dan ben je zeker van tevreden katten die een verrijking zijn voor je bestaan.

Wat is voor katten verwennerij?

Katten voelen zich gelukkig als jij ze op de juiste manier aandacht geeft en verzorgt.

Kattenverzorging begint dan ook met kwalitatief voer. Dit bestaat bijvoorbeeld uit droogvoer in de vorm van brokken en natvoer. Af en toe mag je ze ook best belonen met iets lekkers. Doe dit in de vorm van kattensnoepjes.

Op het gebied van aandacht en verzorging is het belangrijk dat je iedere dag de kattenbak verschoont. Daarnaast is het belangrijk dat je je kat aanhaalt en knuffelt.

De meeste katten vinden het ook geweldig om met je te spelen. Er is verschillend speelgoed verkrijgbaar waarmee je ze een groot plezier doet.

Tot slot is voldoende krabmateriaal in huis belangrijk, want dit hebben ze nodig om hun nagels te slijten en energie kwijt te kunnen.

Op welke manier verwen jij je kat?

Het is belangrijk dat je een kat als huisdier niet verwaarloost. Doe je dit wel, dan ontstaan er mogelijk gezondheids- en gedragsproblemen. Je kat kan bijvoorbeeld in huis urineren, agressief of zelfs depressief worden.

Om die reden is het belangrijk tijd vrij te maken voor de band met je kat. Geef je kat meerdere keren per dag eten en investeer in leuk kattenspeelgoed. Daarbij mag je je kat best uitdagen.

Heeft je kat behoefte aan een aai of kriebel? Geef hem dit vooral, want ook dit beest heeft behoefte aan genegenheid.

Kortom: neem niet alleen een kat in huis om op muizen te jagen, maar investeer in een goede band met je huisdier.

Tips voor een spinnende kat

Een spinnende kat heeft op de meeste mensen een rustgevende werking. Logisch dus dat je er alles aan doet om je huistijger zover te krijgen. Hoe je dat doet?

- Geef je kat alleen kwalitatief voer, een schone kattenbak en raak hem iedere dag aan.

- Bezoek ieder jaar de dierenarts voor de benodigde entingen en voor controle van het gebit.

- Heb je een langharige kat in of rondom het huis lopen? Dan is het belangrijk om je huistijger regelmatig te borstelen. Hiermee blijft de vacht er gezond uitzien en voorkomt je de nodige klitten.

- Ben je vaak weg van huis, maar wil je je kat niet zo lang alleen laten? Neem er een kat bij met wie de huidige kat goed overweg kan.

Conclusie: een kat is een geweldig huisdier, vooral als je hem voldoende tijd en aandacht geeft op ieder terrein van zijn leven!