Wat eten katten graag

Ben je dol op katten en heb je plannen om een of twee kittens aan te schaffen? Voor het zover is, doe je er goed aan je te verdiepen in wat katten nodig hebben aan eten. De meeste katteneigenaren wisselen hard voer af met nat voer. Hard voer bestaat voornamelijk uit kattenbrokjes, terwijl natvoer vooral bestaat uit vers vlees of smakelijke vis. Naast hard en natvoer zijn er ook allerlei lekkernijen verkrijgbaar om katten mee te verwennen. Hoe ben je er zeker van dat ook jouw kittens of katten het juiste voer krijgen?

Welk kattenvoer is de beste fit?

De beste voeding voor katten is afhankelijk van een aantal zaken. Leeftijd speelt een belangrijke rol. Kittens geef je namelijk geen volwassen kattenbrokken en volwassen katten geef je geen kittenbrokken. Stem de voeding die je koopt daarom af op de leeftijd van katten.

Heb je het idee dat katten niet dol zijn op de voeding die je geeft? Wees niet bevreesd, want katten zijn kieskeurige dieren. Ze eten dus niet alles wat de pot schaft. Om die reden is het niet erg om te variëren met voer.

Kom je er niet uit? Breng een bezoek aan de dierenarts en laat je huisdier onderzoeken. Ook katten kunnen last hebben van een bepaalde (voedsel)allergie. In zo'n situatie moet je overstappen op speciaal voer.

Hoe zorg je dat katten de juiste voeding krijgen?

Gezonde voeding voor katten is zeer belangrijk. De meest natuurlijke voeding voor katten bestaat uit prooidieren, maar dit geldt niet voor katten die binnen zitten. Gezonde voeding zit boordevol voedingsstoffen en zorgt onder andere voor voldoende vochtopname, een goed werkend maag- en darmstelsel en een gezond gebit. Daarnaast draagt goede voeding ook bij aan een mooie vacht, hét visitekaartje van katten. Houd de katten daarom gezond door het geven van kwalitatieve voeding en let er op dat ze altijd voldoende vers drinkwater tot hun beschikking hebben.

Tips om je katten te voorzien van gezonde voeding

Je kunt van alles doen om ervoor te zorgen dat je katten niets tekortkomen. Om je daarbij te helpen, zetten we een aantal tips voor je op een rij:

- Geef je katten minimaal twee tot drie keer per dag eten. Enkele uren na de maaltijd hebben ze namelijk alweer honger. Je kunt er ook voor kiezen om altijd een bakje voer neer te zetten.

- Katten hebben altijd voldoende vers drinkwater nodig. Zorg dat het ze daar niet aan ontbreekt.

- Katten met een overgewicht is een probleem, want dit resulteert in allerlei gezondheidsproblemen. In zo'n geval is het verstandig om over te stappen op dieetvoer. Doe dit echter altijd in overleg met de dierenarts.

- Wil je er zeker van zijn dat je katten niets tekortkomen? Lees je in over wat ze nodig hebben en neem voor deskundig advies altijd contact op met een dierenarts.