Wat vinden katten lekker om te eten?

Katten zijn fijne huisdieren en zijn bovendien dol op lekker eten. Vanzelfsprekend gun jij je huistijgers het allerbeste op het gebied van voedsel en daarom ga je op zoek naar passend kattenvoer.

Je wilt ze echter niet alleen van kwalitatieve voeding voorzien, ook is het fijn om ze af en toe eens iets extra's toe te stoppen. Tenslotte eet jij ook niet iedere dag hetzelfde!

Daarom is het helemaal niet erg om af en toe eens te wisselen in wat je katten aan eten geeft. Echter moet het wel duidelijk zijn waar ze van houden en op welke manier jij hen daarin tegemoet kan komen.

Dus informeren we je graag over eten waar katten dol op zijn en wat je kunt doen om ze op verantwoorde wijze te verwennen.

Op welk voedsel zijn katten dol?

Katten zijn carnivoren. Dit betekent dat ze echte vleeseters zijn en de benodigde voedingsstoffen halen uit vlees. Vaak wordt dit vlees gegeven in de vorm van kattenbrokjes.

Wat veel mensen niet weten, is dat het percentage vlees in kattenbrokjes slechts zeer weinig is, namelijk zo'n 4 procent. De rest van de brokjes is aangevuld met allerlei soorten granen. Omdat katten echte vleeseters zijn, is het belangrijk ze zoveel mogelijk vlees te geven.

Naast kattenbrokjes zijn katten ook dol op natvoer. Geef je dit regelmatig aan je huistijgers, let dan ook op het percentage vlees. Het vocht in natvoer is wel goed voor de vochtopname van katten.

Tot slot is er ook nog kant-en-klaar vers vlees. Dit koop je bijvoorbeeld in dierenwinkels.

Wat is een goed dieet voor katten?

Er is dus veel keuzeaanbod op het gebied van kattenvoer en dit maakt het soms lastig om te bepalen wat katten nodig nodig hebben en lekker vinden.

We kunnen in ieder geval concluderen dat katten dol zijn op vlees en dat het belangrijk is om voeding te geven dat over een hoog percentage vlees beschikt.

Daarnaast is het ook belangrijk om katten gevarieerd te laten eten. Wissel katten brokjes en natvoer met elkaar af en geef ook regelmatig iets lekkers als tussendoortje.

Er zijn speciale koekjes en snoepjes op de markt waar katten dol op zijn. Je doet ze er een groot plezier mee!

Tips voor een lekker en gezond eetpatroon

Wil jij er zeker van zijn dat jouw huisdieren alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen? Lees onze tips voor een gezond voedingspatroon:

- Koop alleen kwalitatief voer met veel vlees.

- Geef ze ook gerust gedroogd vlees of gerookte vis.

- Geef je graag groenten aan je katten? Dit is geen probleem, maar zorg wel dat je het kookt. Rauwe groenten zijn door katten namelijk niet te verteren.

- Een tussendoortje geven mag best, maar doe het niet teveel. Gebruik het als beloning zodat je katten er ook iets voor doen.

Twijfel je over de gezondheid van je katten? Kies voor het welzijn van je dieren en bezoek de dierenarts voor een deskundig advies.