Tandverzorging voor je huisdier

Wat een tandarts voor mensen doet, kan een dierenarts voor huisdieren doen. Dierenartsen zijn er speciaal voor opgeleid om tanden van dieren te reinigen en te verzorgen. Tandplak verwijderen, tanden trekken, boren, slijpen en reinigen: het maakt allemaal deel uit van de job. Idealiter zouden huisdieren zich nooit zorgen moeten maken over dit soort behandelingen, zolang baasjes de tanden van hun dier regelmatig reinigen en ieder jaar op controle gaan.

Tips voor een goede tandhygiëne voor honden

Door je huisdier goed te verzorgen, kan je een bijzondere bijdrage leveren tot zijn (tand)gezondheid! Hier volgen enkele tips:

  • Geef je huisdier droge voeding. In het algemeen malen katten en honden hun eten met hun tanden. Hierdoor wordt tandplak regelmatig verwijderd. Droge voeding masseert bovendien het tandvlees.
  • Borstel regelmatig de tanden; indien niet dagelijks toch minstens twee keer per week. Het wordt gemakkelijker als je huisdier hier al vroeg aan kan wennen. Tandpasta met de smaak van rundvlees kan deze procedure vergemakkelijken.
  • Kauwspeeltjes kunnen ook helpen bij het reinigen van de tanden. Hoe intens een hond of kat op dit speelgoed zal kauwen, hangt af van hun ras en persoonlijkheid. De speeltjes opvullen met deeg of versnaperingen maakt ze aantrekkelijker.
  • Integreer versnaperingen die de tanden verzorgen in de voeding van je dier. Kauwbotten en –strips of buffalo skin voor honden en knapperige snacks voor katten.

Ontdek hier de Complete Tandverzorgingsgids voor honden en katten van Beaphar. Je leest er hoe je de tanden kan controleren, je ontdekt een stappenplan van hoe je de tanden van je huisdier moet poetsen en geschikte producten van Beaphar!

Bestanden