Wat is giftig voor honden?

Niet alles wat mensen eten is ook geschikt voor honden. Sommige etenswaren zijn zelfs uiterst giftig voor honden. Uiteraard zit je niet te wachten op een bezoek aan de dierenarts omdat je viervoeter iets verkeerds heeft gegeten. Daarom is het belangrijk om niet alles te laten rondslingeren in je huis. Daarnaast is het verstandig om je te verdiepen in wat honden wel of niet mogen eten. Verder moet je op de hoogte zijn welk voedsel giftig is voor je viervoeter. Daar gaan we dieper op in. Daarmee verklein je de kans dat je hond iets verkeerds binnenkrijgt. Bovendien weet je ook hoe te handelen als je viervoeter toch iets opeet wat niet mag.

Waarom is deze vraag zo belangrijk?

Het is belangrijk om te weten wat giftig is voor honden, want hiermee voorkom je dat je hond ziek wordt of misschien zelfs wel overlijdt. Daarnaast loop je ook niet het risico op een hoge dierenartsrekening. Daarom maken wij een lijst met etenswaren die jouw hond absoluut niet mag:

- Chocolade

- Alcohol

- Koffie

- Avocado

- Rauwe aardappelen

- Noten, druiven en rozijnen

- Uien, knoflook en champignons

- Melkproducten

- Rauw varkensvlees

- Medicijnen die hij niet nodig heeft.

Heeft je hond een van deze voedingswaren of producten binnengekregen? Raadpleeg een dierenarts wat je het beste kunt doen of neem je hond direct mee voor een consult.

Hoe voorkom je dat honden iets giftigs binnenkrijgen?

Er zijn allerlei maatregelen die jij kunt treffen om te voorkomen dat je hond iets verkeerds binnenkrijgt.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat hij niet zomaar bij voedingswaren kan en berg het zo nodig op achter slot en grendel.

Geef je viervoeter daarnaast ook gezonde en kwalitatieve hondenvoeding waarmee je de kans verkleint op een zoektocht naar smakelijk voedsel.

Eventueel kun je een bench aanschaffen om je hond te trainen. Je leert hem bijvoorbeeld dat hij bijvoorbeeld op zijn plek blijft als jij aan het eten bent.

Tips om vergiftiging bij honden tegen te gaan

Samenvattend kunnen we dus concluderen dat honden vergiftigd kunnen raken zodra ze iets verkeerds binnenkrijgen. Wat je moet doen?

- Probeer zoveel mogelijk te denken vanuit de hond. Het is voor hem niet leuk als er op ooghoogte voedsel te vinden is waar hij niet mag aankomen.

- Voorzie je hond van een duidelijke en consequente training. Dit start zodra je een pup krijgt. Leer hem te reageren op jouw commando in plaats van dat hij afgaat op zijn eigen reflexen.

- Blijf te allen tijde steevast en consequent. Op die manier voorkom je dat je hond een loopje met je neemt.

Heeft je viervoeter iets binnen gekregen wat uiterst giftig is? Neem direct contact op met je dierenarts en let daarnaast op eventuele symptomen van vergiftiging.