De juiste speelgoedbal voor je hond, kat en knaagdier

Heb je een kat, hond of knaagdier? Ze zijn allemaal in voor een spelletje! Probeer eens een speelbal. Dit is leuk speelgoed voor dieren. Hier lees je de favorieten en enkele aandachtspunten. Speelballen zijn er namelijk in alle maten en vormen. Stem het speeltje af op het karakter van je dier. Een actieve hond die graag bijt, geef je een stevige rubberen bal. Kies verder een formaat dat je hond gemakkelijk in de mond kan nemen.

De juiste bal voor honden

Rent je hond graag achter een bal aan en brengt hij deze terug? Een heel leuk spel!

Kies hiervoor stevige rubberen ballen, deze kunnen tegen een stootje en mogen dus ook al eens in het water of in de modder belanden. Vaak zit er bij deze ballen een werpstok om belasting te voorkomen.

Heb je minder tijd om te spelen? Denk dan aan een speelbal met een zuignap als hondenspeelgoed. De zuignap maak je vast op de grond en je hond kan uren spelen. Tijdens het spelen, blijft veiligheid heel belangrijk. Stem het speeltje daarom af op het karakter van je hond. Actieve en bijtgrage honden hebben stevig rubber speelgoed nodig. Minder actieve honden kunnen met een iets zachter speelgoed spelen.

Kleurrijk kattenspeelgoed

Heeft je kat heel wat energie of net niet? Geef hem of haar eens een speelgoedbal om mee te spelen. Speelgoed ballen voor katten zijn vaak heel licht, zodat je kat ze gemakkelijk in de bek kan nemen of door de lucht kan gooien. Let wel op met speeltjes met veren. Controleer steeds of de veertjes goed vastzitten, zodat je kat deze niet per ongeluk kan inslikken. Het karakter en gedrag van je kat is belangrijk bij je keuze. Sommige katten zijn dol op speeltjes met een belletje. Andere katten bijten stevig en geef je dus geen balletjes waar bijvoorbeeld pluche stukjes vanaf kunnen komen.

Touwballen - knaagdieren

Ja hoor, ook je knaagdier houdt ervan! Geef je konijn of cavia maar eens een katoenen touwbal. Ze duwen deze graag voort met hun snuit. Wil je hen helemaal verrassen? Geef dan een plastic snackbal. Je knaagdier moet het speeltje rollen om de snacks eruit te laten vallen. Kies een plastic- of touwbal indien je wil dat het speeltje lang meegaat. Hout knagen ze namelijk snel stuk.

Voor- en nadelen

Je huisdier kan energie kwijt met een speelgoedbal. Samen spelen, schept ook een band. De ballen kunnen dienen als trainingsmiddel of beloning. Toch dien je ergens voorzichtig te zijn. Balspelen kunnen er wild aan toe gaan. Let dus goed op dat je je hond niet fysiek overbelast. Houd ook in de gaten of je hond niet geobsedeerd wordt door het speeltje. Dit moet je in goede banen leiden.

Advies

Koop steeds stevige speeltjes, zonder loszittende stukjes of pluchen die in de bek van je dier terecht kunnen komen. Controleer regelmatig of de kwaliteit van het speeltje nog goed is. Gaat deze verslijten? Dan is het tijd voor een nieuwe!

meer tips en advies