Pootverzorging in de winter

Hoe je de poten van je hond verzorgt in de winter

Niet alle honden hebben in de winter last van koude pootjes. Gelukkig genieten honden ook graag van een winterwandeling maar net daarom is het zeker aangeraden om de pootjes van je trouwe viervoeter goed te verzorgen. De boosdoener is namelijk niet enkel de koude, ook je hond tegen strooizout beschermen is zeker een aanrader.

Een pedicure voor de wandeling

Honden met lange haren tussen de tenen, krijgen deze koudere periode best even een knipbeurt. Zo voorkom je ophopingen van ijs of sneeuw onder de poten en tussen de voetzooltjes. Ook de nagels van je hond krijgen best even een pedicure (1). Ze kunnen namelijk sneller afbreken op een bevroren koude bodem tijdens de dagelijkse wandeling. Knip ze zeker niet te kort, en vraag indien nodig raad aan de dierenarts.

De beste bescherming voor de pootjes

Voor je naar buiten gaat, is de poten insmeren met de Pet Balance potenbalsem (2) geen overbodige luxe. Wanneer de bodem bevroren is of bedekt met strooizout kan dit een pijnlijk ongemak geven aan de hond tijdens het wandelen. De verzorgende voetzoolcrème beschermt de kussentjes van de poten en maakt ze weer soepel en veerkrachtig zodat barstjes kunnen voorkomen worden. Dit is vooral bij puppy’s belangrijk, omdat zij nog geen eeltvorming hebben en de zooltjes dus extra gevoelig zijn.

Een andere aanrader is de Beaphar Voetzolenspray (3) deze spray is sneller aan te brengen dan de crème. De spray is speciaal geschikt voor de bescherming van voetkussentjes van honden en katten tegen strooizout, vuil en extreme bodemtemperaturen. Het verzacht de voetkussentjes en helpt kloven, scheurtjes en irritatie voorkomen.

De beste oplossing voor gevoelige of geblesseerde pootjes zijn beschermingsschoenen (4) voor honden. Net zoals wij die stevige schoenen dragen in de winter, geven ook deze schoenen extra bescherming om kwetsuren te voorkomen. Schoenen voor honden kunnen beschermen tegen scherpe voorwerpen die mogelijk door een laagje sneeuw bedekt zijn.

Alles netjes na de wandeling

Heeft het gesneeuwd? Dan kunnen de pootjes worden gereinigd met de Beaphar Dierendoekjes (5). Ze reinigen op milde wijze de poten. Op die manier worden restjes strooizout verwijderd. Vergeet deze stap niet, want anders kan jouw hond zelf zijn poten schoon gaan likken. Restjes strooizout kunnen zo ongewenst in zijn maag terecht komen, wat vervelende gevolgen met zich mee kan brengen. Met deze doekjes kan je het overtollige product wegnemen die de pootjes heeft beschermd tijdens de wandeling.

Een stevige wandeling gaat vaak gepaard met vuile pootjes. Een handige manier om de vloer proper te houden is door de Dirty Dog droogloopmat (6). Ook deze microvezel potenreiniger (7) helpt de poten van je hond proper te maken. Maak je vaak een wandeling waarvoor je nog even met de auto een afstand aflegt? Leg deze potenreiniger dan in de auto, zo heb je altijd een oplossing bij de hand én blijft alles netjes.

Heb jij alles in huis voor propere pootjes?

Voor een winkel in de buurt, klik hier.