Wat mogen honden niet eten?

Het is logisch dat jij je hond brokken of nat voer geeft. Dit soort hondenvoer is voorzien van de juiste voedingsstoffen en draagt bij aan een levendige en gezonde hond. Echter kan er zich altijd een situatie voordoen dat hij iets binnenkrijgt wat niet goed voor hem is. Niet iedere hondeneigenaar weet wat een viervoeter wel of niet nodig heeft. In sommige gevallen weet een eigenaar ook niet hoe te handelen zodra de hond iets binnenkrijgt wat niet goed voor hem is. Om die reden vertellen we je graag meer over dit onderwerp.

Waarom is dit belangrijk om te weten?

Honden zijn gevoelige beesten en kunnen erg ziek worden zodra ze iets verkeerds eten. Zelfs al lijkt iets ongevaarlijk, dan nog kan het ernstige consequenties hebben. Daarom is het belangrijk je hond een aantal zaken niet te geven. Ui, prei, knoflook, bieslook, avocado, druiven, rozijnen, krenten, chocolade, maar ook niet verhit vlees zijn niet goed voor je viervoeter. In sommige situaties kunnen de gevolgen ernstig uitpakken. Zodra je hond iets van eerdergenoemde etenswaren nuttigt, doe je er daarom goed aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Hoe zorg je dat honden de juiste voeding krijgen?

Het is te allen tijde belangrijk om honden te voorzien van kwalitatief hondenvoer. Dit koop je bij een dierenwinkel. Brokjes zijn goed voor het gebit en de darmen, terwijl natvoer juist van belang is voor de benodigde vochtopname. Droogvoer en natvoer kun je met elkaar afwisselen. Uiteraard is het helemaal niet erg om je hond af en toe een snack of ander smakelijk tussendoortje te geven. Let er echter wel op dat dit speciale hondensnacks zijn. Ze zijn speciaal voor honden gemaakt en daarom ook ongevaarlijk.

Tips voor een gezonde hond

Is het jouw wens dat je viervoeter gezond blijft? Geef hem dan brokjes en natvoer te eten. Welke tips hebben we nog meer voor een gezond voedingspatroon?

- Heeft je hond iets gegeten dat niet goed voor hem is? Neem direct contact op met de dierenarts voor deskundig advies.

- Bewaar voedingswaren die niet geschikt zijn voor je hond altijd op een veilige plek.

- Heb je het idee dat jouw viervoeter bepaald hondenvoer niet kan verdragen? Laat een dierenarts naar je hond kijken, want wie weet heeft hij last van een hondenallergie.

- Geef je hond ook regelmatig een hondenkoekje of snack. Dit is lekker als tussendoortje, maar kun je ook inzetten om positief gedrag te belonen.

Kortom: ga voor een gezonde en levendige hond en schakel bij problemen altijd een dierenarts in.